skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

10 maart 2022, 13:30 - 15:30

€20

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

Data: 10 & 17 maart, 31 maart en 7 april 2022
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: de Klimop, Kerkstraat 2 in Koudekerke

Ook in 2022 zal de cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’ weer worden gegeven op vier donderdagmiddagen in maart en april. Deze cursus voor mantelzorgers van iemand met dementie wordt ‘coronaproof’ georganiseerd en bestaat uit vier bijeenkomsten met een vaste groep.

“Alle puzzelstukjes vallen op zijn plaats”, zuchtte een mantelzorger nadat hij de cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’ had gevolgd. “Wat ik hoor is zo herkenbaar en nu weet ik hoe ik de zorg effectiever aan kan pakken.”

In de cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’ krijg je veel tips en handvatten aangereikt hoe je het beste met het veranderde gedrag van iemand met dementie kan omgaan. Samen met andere mantelzorgers leer je te kijken naar de dingen die wél werken. De voorbeelden geven veel herkenning en een effectievere aanpak scheelt je  frustratie en energie. Ook onderwerpen zoals zorg delen met anderen, dagbesteding en opname in een instelling komen aan bod. Zodat je goed geïnformeerd je mantelzorgtaken kunt verrichtten. Of zoals een mantelzorger zei: ‘Kennis geeft kracht’.

De kosten voor de cursus bedragen € 20 inclusief koffie/thee en cursusmateriaal.

Meer informatie?
Voor meer informatie en/of je aanmelden, bel 0118-553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl o.v.v. ‘omgaan met iemand met dementie’. Vergeet niet om je volledige adres- en contactgegevens door te geven en te vermelden voor wie je zorgt.

‘De Huiskamer’, ontmoetingsplek voor mantelzorgers

Mantelzorgers ontmoeten elkaar in ‘De Huiskamer’.

Wandelgroep voor mantelzorgers

Wandel mee met de wandelgroep voor mantelzorgers.

Tilvaardigheidstraining

Als je de zorg hebt voor een partner, kind, vriend(in) of familielid, die bedlegerig is of gehandicapt, kan dat fysiek belastend zijn. Daarom organiseert Manteling een tilvaardigheidstraining.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
10 maart 2022
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Locatie

De Klimop
Kerkstraat 2
Koudekerke, Nederland
Back To Top