Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

februari 14, 13:30 - 15:30

€20
Verloop Nieuw
Verloop-nieuw

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

Data: vrijdagmiddagen 14 & 21 februari, 6 & 13 maart 2020
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: Wim Hofmanzaal in de ZB| Planbureau en Zeeuwse bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg

Ook in 2020 zal de cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’ weer worden gegeven op vier vrijdagmiddagen in februari en maart. Deze cursus voor mantelzorgers van iemand met dementie bestaat uit vier bijeenkomsten met een vaste groep.

“Sinds kort weten we dat mijn man aan dementie lijdt. Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen, maar hij wordt snel boos als ik hem corrigeer of aanvul. Hoe ga ik hier het beste mee om?” Zomaar één van de vele vragen waar mantelzorgers van iemand met dementie mee kunnen worstelen.

Manteling organiseert samen met een casemanager van Zeeuwse Zorgschakels de cursus ‘omgaan met iemand met dementie’, speciaal voor mantelzorgers. Want als je weet waar de gedragsveranderingen van degene die je verzorgt vandaan komen, kun je er zelf  beter op inspelen. Dat scheelt veel energie en ergernis aan beide kanten. In de vier bijeenkomsten van de cursus wordt informatie gegeven over de verschillende vormen van dementie en hoe je het beste om kan gaan met het veranderende gedrag. Ook onderwerpen als dagbehandeling, het inzetten van professionele zorg en vrijwilligers, (tijdelijke) opname en balans tussen zorg en ontspanning komen aan de orde. De cursus gaat zoveel mogelijk uit van de vragen en knelpunten van de deelnemers.

De kosten voor de cursus bedragen € 20 inclusief koffie/thee en cursusmateriaal.

Gelijktijdig met de cursus en in een zaaltje ernaast is er een gespreksgroep voor mensen met geheugenproblemen: ‘Geheugensteun”. Klik hier om daar meer over te lezen.

Meer informatie?
Voor meer informatie en/of je aanmelden, bel 0118-553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl o.v.v. ‘omgaan met iemand met dementie’. Vergeet niet om je volledige adres- en contactgegevens door te geven en te vermelden voor wie je zorgt.

Gegevens

Datum:
februari 14
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie:

Locatie

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland