Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

september 17, 13:30 - oktober 15, 15:30

€17,50
Verloop Nieuw
Verloop-nieuw

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

Data: dinsdagen 17, 24 september, 8 en 15 oktober 2019
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: Manteling in Porthos (Sint Sebastiaanstraat 12, Middelburg)

Op dinsdag 17 september 2019 gaat de cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’ van start. Deze cursus voor mantelzorgers van iemand met dementie bestaat uit vier bijeenkomsten met een vaste groep.

“Sinds kort weten we dat mijn man aan dementie lijdt. Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen, maar hij wordt snel boos als ik hem corrigeer of aanvul. Hoe ga ik hier het beste mee om?” Zomaar één van de vele vragen waar mantelzorgers van iemand met dementie mee kunnen worstelen.

Manteling organiseert samen met een casemanager van Zeeuwse Zorgschakels de cursus ‘omgaan met iemand met dementie’, speciaal voor mantelzorgers. Want als je weet waar de gedragsveranderingen van degene die je verzorgt vandaan komen, kun je er zelf  beter op inspelen. Dat scheelt veel energie en ergernis aan beide kanten. In de vier bijeenkomsten van de cursus wordt informatie gegeven over de verschillende vormen van dementie en hoe je het beste om kan gaan met het veranderende gedrag. Ook onderwerpen als dagbehandeling, het inzetten van professionele zorg en vrijwilligers, (tijdelijke) opname en balans tussen zorg en ontspanning komen aan de orde. De cursus gaat zoveel mogelijk uit van de vragen en knelpunten van de deelnemers.

De kosten voor de cursus bedragen €17,50 inclusief koffie/thee en cursusmateriaal.

Gelijktijdig met de cursus en in een zaaltje ernaast is er een gespreksgroep voor mensen met geheugenproblemen: ‘Geheugensteun”. Klik hier om daar meer over te lezen.

Meer informatie?
Voor meer informatie en/of je aanmelden, bel 0118-553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl o.v.v. ‘omgaan met iemand met dementie’. Vergeet niet om je volledige adres- en contactgegevens door te geven en te vermelden voor wie je zorgt.

In het voorjaar van 2020 wordt er weer een avondcursus ‘Omgaan met iemand met dementie’ georganiseerd.

Gegevens

Begin:
september 17, 13:30
Einde:
oktober 15, 15:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:

Locatie

Porthos, zaal Athos
Sint Sebastiaanstraat 12
Middelburg,