skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale ontdekkingstocht

juni 16, 10:00 - 11:30

Digitale ontdekkingstocht

Data: op verschillende data in juni en juli, zie het schema hieronder
Tijd: op verschillende tijden, zie het schema
Locatie: thuis, het is een digitale cursus via TEAMS

Misschien heb je nog geen gelegenheid gehad om mee te doen aan de Digitale ontdekkingstocht die we in maart organiseerden. Mocht je tóch willen meedoen, dat kan nog! We organiseren deze training opnieuw in de maanden mei, juni én juli! Hieronder vind je de data en tijden waarop je één van de zes trainingen kunt volgen.

Ben jij nog niet zo vaardig, nog onzeker of heb je nog helemaal geen ervaring met digitaal vergaderen zoals bijvoorbeeld in Microsoft TEAMS? Doe dan mee met de

Digitale ontdekkingstocht
TEAMS is een digitaal hulpmiddel dat kan helpen om, ondanks de beperkingen door corona, toch met elkaar in contact te komen en te blijven. Met behulp van TEAMS kun je elkaar zien, horen en spreken. Omdat niet iedereen vertrouwd is in het omgaan met TEAMS, willen we jullie een korte training aanbieden in het omgaan ermee.

Manteling biedt de training ‘Digitale ontdekkingstocht’ aan voor mantelzorgers en vrijwilligers om hen de mogelijkheid te bieden om via het digitale platform TEAMS met elkaar in contact te komen en te blijven. Sinds maart vorig jaar gebruikt Manteling TEAMS om van huis uit met de collega’s te vergaderen, om met groepen vrijwilligers te overleggen en contact te houden en om mantelzorgers te ontmoeten. Ontmoetingen kunnen één-op-één plaatsvinden of in een groep.

Wat heb je nodig?
De training vindt plaats bij jezelf thuis. Je hebt nodig: een laptop, computer, tablet of smartphone. Voor TEAMS is het wel nodig dat je beschikt over geluid, camera en microfoon.

Wanneer?
De trainingen worden nog aangeboden op onderstaande data en tijden.

week 24 maandag 14 juni 13.30 – 15.00 uur
week 24 woensdag 16 juni 10.00 – 11.30 uur
week 28 maandag 12 juli 13.30 – 15.00 uur
week 28 woensdag  14 juli 10.00 – 11.30 uur

Door wie?
De training wordt verzorgd door Jacqueline Oude Hesselink van de organisatie Digiconsulent. Zij heeft veel ervaring in het aanbieden van digitale vaardigheden in de gemeente Goes en op Walcheren. Zij helpt iedereen op weg die onbekend is met de communicatie via de computer/het internet. Zij wordt ondersteund door twee vrijwilligers die, buiten de training om, vragen kunnen beantwoorden als je ergens mee vast loopt.

Ervaring van een deelnemer
“Jacqueline heeft mij vooraf geholpen met het op de juiste manier instellen van mijn tablet zodat ik kon meedoen aan de vergadering. Via Whatsapp beeldbellen kon ze meekijken naar mijn instellingen. Dit heeft me enorm geholpen en ook mijn weerstand weggenomen. Ik voel me nu veel zelfverzekerder in het omgaan met deze nieuwe vormen van communicatie. Jacqueline wil je graag over de streep helpen om wel digitaal vaardig te worden. Geen vraag of probleem is haar te gek.”

Aanmelden
Meld je aan bij Digiconsulent via info@digiconsulent.nl of 0113 – 74 59 53.
Geef je snel op want het aantal plaatsen is beperkt (maximaal 10 mensen per training).

I.v.m. de privacy is het goed om te weten dat Manteling achteraf een lijst van deelnemers zal ontvangen.

Muziektheatervoorstelling Rimpelingen

Een muziektheatervoorstelling voor de maatjescontacten en mantelzorgers van Manteling. De voorstelling wordt twee keer gegeven.

Bijeenkomst vrijwilligers van de Hospices en VPTZ-thuis

Deze vrijwilligersbijeenkomst is bedoeld voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn binnen de VPTZ: de vrijwilligers van het St. Jans Hospice de Casembroot, Hospice Ter Reede én VPTZ-thuis.

Themabijeenkomst: Oorzaken en gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Manteling organiseert ieder jaar één of meerdere themabijeenkomsten. Dit keer is het onderwerp ‘Oorzaak en (on)zichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)’. In verband met het beperkte aantal plaatsen in de zaal wordt de bijeenkomst op 5 oktober herhaald.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
juni 16
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorie:
Back To Top