skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Levend Verlies’

maart 22, 15:00 - 17:00

‘Levend Verlies’

Datum: 22 maart 2022
Tijd: van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: ZB, Kruit/Hofmanzaal (Kousteensedijk 7, Middelburg)

Als je partner of ouder door ziekte steeds meer verandert, je hem of haar steeds meer ‘kwijtraakt’ en je toekomstverwachtingen daardoor anders uitpakken dan je had gehoopt, dan kun je in een bijzonder rouwproces terecht komen. Levend verlies is bijzonder, omdat degene die je liefhebt en verzorgt er lijfelijk nog wel is, maar je langzamerhand afscheid neemt van de persoon die hij of zij  was. 

Levend verlies is een vorm van rouw, die afwijkt van de rouw bij het overlijden van een dierbare. Het gaat om chronische rouw, een vorm van rouw waar veel mantelzorgers mee te maken hebben. Vaak is er weinig aandacht voor en zijn we vooral aan het regelen en organiseren. Tijdens een huiskamerbijeenkomst hebben we eerder stilgestaan bij dit verlies. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op de verschillende aspecten die met ‘levend verlies’ te maken hebben. Ervaring leert dat het niet alleen consequenties heeft voor de fysieke en mentale gezondheid, maar dat het aan allerlei lagen van het leven raakt. Wat betekent dit en hoe gaan we er mee om? Bij deze bijeenkomst zal Eveline Post, geestelijk verzorger in de ouderenzorg en verbonden aan het Huis voor Levensvragen, aanwezig zijn om het gesprek te leiden.

Themabijeenkomst ‘Troosten, hoe doe je dat?’

Manteling organiseert ieder jaar één of meerdere themabijeenkomsten. Tijdens de themabijeenkomst op 15 februari vertelt Willem Blokland (humanistisch raadsman) over verlies, rouw en troosten.

Introductietraining kookvrijwilligers

Introductietraining voor nieuwe vrijwilligers van Manteling

Introductietraining

Introductietraining voor nieuwe vrijwilligers van Manteling

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
maart 22
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

ZB Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland
Back To Top