skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Kunstbelevingstour’ speciaal voor mantelzorgers

november 27, 10:00

‘Kunstbelevingstour’ speciaal voor mantelzorgers

Data: 27 november 2020 en 15 januari 2021
Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur
Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein 3-4 in Middelburg

Wil je er graag eens op uit en nieuwe inspiratie opdoen? En op een veilige en verantwoorde manier? Doe dan mee met de ‘Kunstbelevingstour’ die Manteling samen met het Zeeuws Museum organiseert.

Museumbezoek
In groepjes van vier personen gaan we met een gids door het Zeeuws Museum. De rondleiding is interactief. Je wordt niet overspoeld met feiten, jaartallen en weetjes, maar je gaat een aantal museumstukken dieper beleven aan de hand van een gesprek. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen, brengen we samen de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. Zo kruip je in de huid van de schilder of in de tijd waarover het kunstwerk gaat. Wat vertelt het kunstwerk ons van die tijd en welke verschillen zijn er met nu? Op deze manier bekijken we naar enkele stukken van de nieuwe tentoonstelling over de Zeeuw ‘Jan de Prentenknipper’, bezoeken we de vaste opstelling in de zalen ‘Zee’ en ‘Land’ en de beroemde wandtapijten. Door de samenwerking van Manteling met het Zeeuws Museum zijn de entree en rondleiding gratis, inclusief een kopje koffie of thee na afloop!

Corona proof
Aangemelde mantelzorgers zijn welkom op vrijdagmorgen 27 november 2020 en 15 januari 2021 als het Zeeuws Museum nog niet geopend is voor gewone bezoekers. Hierdoor en door de kleine groepjes is het makkelijk de 1,5 meter afstand te houden. Van tevoren krijg je de gelegenheid om de handen te ontsmetten. Heb je voor de zekerheid liever een mondkapje op? Neem dan zelf een mondkapje mee. Natuurlijk rekenen we erop dat je jezelf afmeldt bij klachten zoals niesen, hoesten en koorts.

Let op aanmelden is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen.
De activiteit is gratis, maar heb je een museumkaart, neem die dan mee!

Aanmelden via info@mantelingwalcheren.nl of bel 0118-553530.

Lees alvast over Jan de Prentenknipper; https://www.zeeuwsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/nu-in-het-museum/tentoonstellingen/jandeprentenknipper-hel

Wandeltips voor mantelzorgers

Wandeltip in plaats van de wandelgroep. Door de coronamaatregelen, is er tot eind januari geen wandelgroep.

Meet up – Moeder aan de lijn (Zeeland)

Meet up – Moeder aan de lijn (voor Zeeuwse mantelzorgers) Op donderdagmiddag 3 december ben je van harte welkom op de Zeeuwse ‘Meet up’ voor mantelzorgers. Ervaringen delen en elkaar inspireren staan in deze bijeenkomst centraal.

Nautische Ontmoetingen (6)

‘De Schelde , vergeten trots’

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
november 27
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zeeuws Museum
Abdijplein 3-4
Middelburg, 4331 BK
+ Google Maps
Back To Top