skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Kunstbelevingstour’ speciaal voor mantelzorgers

november 20, 10:00 - 12:00

‘Kunstbelevingstour’ speciaal voor mantelzorgers

Datum: 20 en 27 november 2020
Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur
Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein 3-4 in Middelburg

Wil je er graag eens op uit en nieuwe inspiratie opdoen? En op een veilige en verantwoorde manier? Doe dan mee met de ‘Kunstbelevingstour’ die Manteling samen met het Zeeuws Museum organiseert.

Museumbezoek
In groepjes van vier personen gaan we met een gids door het Zeeuws Museum. De rondleiding is interactief. Je wordt niet overspoeld met feiten, jaartallen en weetjes, maar je gaat een aantal museumstukken dieper beleven aan de hand van een gesprek. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen, brengen we samen de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. Zo kruip je in de huid van de schilder of in de tijd waarover het kunstwerk gaat. Wat vertelt het kunstwerk ons van die tijd en welke verschillen zijn er met nu? Op deze manier bekijken we onder meer naar enkele stukken van de nieuwe tentoonstelling over de Zeeuw ‘Jan de Prentenknipper’, bezoeken we de vaste opstelling in de zalen ‘Zee’ en ‘Land’ en de beroemde wandtapijten. Door de samenwerking van Manteling met het Zeeuws Museum zijn de entree en rondleiding gratis, inclusief een kopje koffie of thee na afloop!

Corona proof
Aangemelde mantelzorgers zijn welkom op vrijdagmorgen 20 en 27 november als het Zeeuws Museum nog niet geopend is voor gewone bezoekers. Hierdoor en door de kleine groepjes is het makkelijk de 1,5 meter afstand te houden. Van tevoren krijg je de gelegenheid om de handen te ontsmetten. Heb je voor de zekerheid liever een mondkapje op? Neem dan zelf een mondkapje mee. Natuurlijk rekenen we erop dat je jezelf afmeldt bij klachten zoals niesen, hoesten en koorts.

Let op aanmelden is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen.
De activiteit is gratis, maar heb je een museumkaart, neem die dan mee!

Aanmelden t/m 16 november via info@mantelingwalcheren.nl of bel 0118-553530.

Lees alvast over Jan de Prentenknipper; https://www.zeeuwsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/nu-in-het-museum/tentoonstellingen/jandeprentenknipper-hel

a5-madl-meetup-dordrecht-20-550-resized

Meet up – Moeder aan de lijn

Meet up – Moeder aan de lijn (voor Zeeuwse mantelzorgers) Verandert mijn leven als ik voor u zorg?

foto-groot

Avondcursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

Manteling organiseert een korte cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’, voor mantelzorgers van iemand met dementie. De cursus bestaat uit vier avondbijeenkomsten met een vaste groep.

Foto Wandelgroep Mantelzorgers

Wandelgroep voor mantelzorgers

Hou je van wandelen en vind je het niet leuk om het alleen te doen? Sluit je dan aan bij de wandelgroep voor mantelzorgers.

Gegevens

Datum:
november 20
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zeeuws Museum
Abdijplein 3-4
Middelburg, 4331 BK
+ Google Maps
Back To Top