skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Landelijke vrijwilligersdag VPTZ

december 7, 13:30 - 17:00

Landelijke vrijwilligersdag VPTZ

Datum: 7 december 2021
Tijd: 13.30 - 17.00 uur
Locatie: ZB, Auditorium Betje Wolff

Op 7 december organiseert VPTZ Nederland een waarderingsdag voor VPTZ-vrijwilligers met o.a. Matthijs van Nieuwkerk en André van Duin.

Deze middag is zowel live bij te wonen (theater Flint in Amersfoort) als online. Wij organiseren op deze middag een VPTZ-vrijwilligersbijeenkomst waarop we online ‘aanwezig’ zijn op deze waarderingsdag. De bijeenkomst is bedoeld voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn binnen de VPTZ van Manteling: de vrijwilligers van het St. Jans Hospice de Casembroot, Hospice Ter Reede én VPTZ-thuis.

Merkbaar van betekenis – Overal en ergens…In Nederland zijn zo’n 12.000 vrijwilligers actief in de palliatieve terminale zorg. Ook de vptz-vrijwilligers van Manteling zorgen ervoor dat veel mensen kunnen sterven op hun plaats van hun voorkeur en worden mantelzorgers ontlast zodat zij deze vaak zware periode vol kunnen houden. De vptz vrijwilligers zijn daarmee van ongekende betekenis voor alle betrokkenen.

Om te laten zien en merken hoeveel bewondering en waardering VPTZ Nederland daarvoor heeft, zetten we deze groep vrijwilligers graag in het zonnetje! Op 7 december 2021, de Nationale Vrijwilligersdag, organiseren zij de Landelijke Vrijwilligersdag VPTZ Nederland.

Feestelijke bijeenkomst
De feestelijke bijeenkomst wordt geleid door Matthijs van Nieuwkerk, die met verschillende gasten in gesprek gaat over het vrijwilligerswerk, de betekenis daarvan en welke ontwikkelingen we zien. De tafelgesprekken worden afgewisseld met onder andere muziek van André van Duin, cabaret en interactie met een aantal geselecteerde vrijwilligers.

Theater Flint én online stream
We willen alle vrijwilligers de mogelijkheid bieden om bij deze middag aanwezig te zijn. De bijeenkomst zal dan ook hybride plaatsvinden: voor maximaal 750 aanwezigen in theater Flint in Amersfoort (als de coronamaatregelen dat toelaten, kaarten hiervoor zijn bij de coördinator te verkrijgen) en de overige vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden kunnen het programma via een livestream volgen.

Vrijwilligers van deze doelgroepen hebben een uitnodiging ontvangen van de coördinator. Heb je de uitnodiging gemist of heb je om andere redenen interesse om de bijeenkomst bij te wonen? Neem contact met ons op via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. bijeenkomst Hospices/VPTZ-thuis) of bel 0118-553530.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht.

Introductietraining

Introductietraining voor nieuwe vrijwilligers van Manteling

Vrijwilligersbijeenkomst Eenzaamheid & Koffietijd

Bijeenkomst bedoeld voor de vrijwilligers van de doelgroepen Eenzaamheid en Koffietijd. Elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer en gelegenheid om ervaringen te delen.

Vrijwilligersbijeenkomst Chronisch Zieken en Gehandicapten & Dementie

Een gezamenlijke bijeenkomst bedoeld voor de vrijwilligers van de doelgroepen Chronisch Zieken en Gehandicapten en Dementie. Elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer en de gelegenheid om ‘lief & leed’, een vraag of ervaringen te delen.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
december 7
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

ZB Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland
Back To Top