Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingstraining Effectiever communiceren met meer impact

oktober 28, 09:30 - 17:00

Verloop Nieuw
Verloop-nieuw

Verdiepingstraining Effectiever communiceren met meer impact

Nog 3 trainingen op maandag 28 oktober, maandag 11 november en dinsdag 12 november
Tijd: 09.30 uur - 17.00 uur
Locatie: Porthos, zaal Athos (Sint Sebastiaanstraat 12, Middelburg)

Communicatie is de rode draad bij alles wat we doen. We communiceren de hele dag, verbaal én non-verbaal, met anderen én met onszelf. Je kunt niet níet communiceren. We zijn ons meestal wel bewust van wat we zeggen maar hoe onze woorden overkomen en door anderen geïnterpreteerd worden, is een stap verder. Hoe heeft ons non-verbale gedrag impact op onze communicatie? We denken elkaar te begrijpen maar toch zijn er regelmatig communicatiestoornissen.  Bijvoorbeeld wanneer je niet met iemand op één golflengte zit, je boodschap niet overkomt zoals jij bedoelt of  wanneer je ervaart geen klik te hebben met de ander waardoor de communicatie stroef verloopt. Hoe ga je daarmee om?

Het geheim van effectieve communicatie is de bewustwording van datgene dat je in de communicatie met de ander kunt doen en laten. Door deze bewustwording word je in staat gesteld om miscommunicatie zoveel mogelijk te voorkomen, de ander (en jezelf) beter te begrijpen en te zorgen dat je meer op één golflengte komt.

Wat komt er aan bod?
Aan de hand van het NLP Communicatiemodel worden we ons tijdens deze verdiepingstraining ervan bewust hoe communicatie werkt.
We leren:

  • hoe we miscommunicatie kunnen voorkomen
  • hoe we met miscommunicatie kunnen gaan
  • wat de impact is van de eigen lichaamstaal in communicatie
  • hoe we kunnen inspelen op de lichaamstaal van de ander
  • hoe we meer op één golflengte met een gesprekspartner kunnen komen
  • en wat de positieve intentie is achter het gedrag van de ander.

Daarnaast krijg je praktische tips en tools om effectiever te communiceren: hoe breek je het ijs, hoe ga je om met stilte, hoe kun je de ander beter begrijpen.
De workshop wordt gegeven door Anja de Die (Coaching en Training).

Praktische informatie
Deze eendaagse verdiepingstraining is voor alle vrijwilligers van Manteling.  Om iedereen de kans te geven aan de training deel te nemen, wordt de training op vier verschillende data gegeven. De training duurt van 9.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 9.00) en is inclusief koffie, thee en lunch.

Gegevens

Datum:
oktober 28
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Porthos, zaal Athos
Sint Sebastiaanstraat 12
Middelburg,