skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!    volg ons op:                      
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingstraining Sociale Diversiteit

november 17, 09:00 - 17:00

Verdiepingstraining Sociale Diversiteit

4 trainingen op 17 november en 1 december 2020 en nog 2 data.
De trainingen in juni worden vanwege coronamaatregelen verplaatst.
Tijd: 09.30 uur - 17.00 uur
Locatie: de Spil, Schotsehoek 8 in Gapinge

Als vrijwilliger doe je om uiteenlopende redenen vrijwilligerswerk; het is dankbaar, zinvol, afwisselend of boeiend en leerzaam. Manteling wil je, naast de leerervaringen die je in de praktijk op doet, de mogelijkheid bieden om je verder te ontwikkelen en te bekwamen in het vrijwilligerswerk. Daarom organiseren wij ieder jaar een aantal verdiepingstrainingen. Dit jaar is het onderwerp Sociale Diversiteit.

Als vrijwilliger kom je in aanraking met een grote diversiteit aan mensen. Mensen kunnen verschillen in hun waarden, attitudes, cultuur, overtuigingen, in etnische achtergrond of seksuele geaardheid, in kennis, vaardigheden en in levenservaring. Zoveel mensen zoveel verschillen, ieder mens is uniek!
Maar hoe ga je in je rol als vrijwilliger van Manteling om met al die verschillen? Hoe ga je om met diversiteit? En hoe leidend is een eerste indruk daarbij? Hoe laten we ons soms bepalen door de buitenkant terwijl we weten dat het juist om de binnenkant gaat. Hoe leggen we de verbinding met elkaar en met de ander, zodat ons werk ondersteunend is en blijft? Juist die verbinding met die andere mens maakt het vrijwilligerswerk zo betekenisvol, maar hoe maak je verbinding als het niet direct klikt of als de ander niet wil?

Tijdens deze training krijg je antwoord op deze vragen en tips om met allerlei situaties om te gaan. Het wordt een dag van verassing en medemenselijkheid!
De verdiepingstraining richt zich op:

  • Respectvol handelen: ieder mens is uniek
  • Klantgerichtheid: een open houding
  • Present zijn: er zijn voor de ander

Na het volgen van de training heb je meer kennis over sociale diversiteit, ben je je beter bewust van verschillen en overeenkomsten en weet je hoe je kunt omgaan met diversiteit.

Luuc Smit is als docent verbonden aan de HZ University of Applied Sciences en verantwoordelijk voor de inhoud van de verdiepingstraining. Daarnaast heeft hij een praktijk voor hulpverlening en haptonomie en maakt hij mensgerichte radioprogramma’s op radio 5 en Omroep Zeeland.
Als waardering en bewijs van je deelname krijg je na de training een certificaat van de de HZ University of Applied Sciences.

Praktische informatie
Deze eendaagse verdiepingstraining is voor alle vrijwilligers van Manteling.  Om iedereen de kans te geven aan de training deel te nemen, wordt de training op vier verschillende data gegeven. De training duurt van 9.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur) en is inclusief koffie, thee en lunch.

een-voltooid-leven

Bijeenkomst vrijwilligers van de Hospices en VPTZ-thuis

Deze vrijwilligersbijeenkomst is bedoeld voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn binnen de VPTZ: de vrijwilligers van het St. Jans Hospice de Casembroot, Hospice Ter Reede én VPTZ-thuis.

kloostergang bijgewerkt

Kloosterdagen 2021

Na een uitstel vanwege de coronacrisis zijn vrijwilligers van Manteling in 2021 weer van harte welkom in het Dominicanenklooster in Huissen.

aardappels

Overleg kookvrijwilligers hospice

Dit tweejaarlijkse overleg is bedoeld voor de kookvrijwilligers van het St. Jans hospice de Casembroot.

Gegevens

Datum:
november 17
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Spil
Schotsehoek 8
Gapinge , Zeeland 4352 AH
Telefoon:
0118-591949
Website:
www.spilgapinge.nl
Back To Top