skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Zorg de Baas’, cursus voor mantelzorgers

juni 21, 13:30 - juli 12, 15:30

$20

‘Zorg de Baas’, cursus voor mantelzorgers

Data: 14, 21, 28 juni & 5 juli
Tijd: 13.30 uur - 15.30 uur
Locatie: ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (Kousteensedijk 7, Middelburg)

Manteling organiseert de cursus ‘Zorg de Baas’ voor mantelzorgers.

De cursus is voor iedereen die intensieve zorg verleent aan een partner, kind, ouder, familie, vrienden of buren. Onderwerpen in deze cursus zijn onder meer: verwachtingen van jezelf en anderen, grenzen stellen en hoe te communiceren met o.a. zorgverleners.

Zorg je voor iemand met een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld MS, een spierziekte, hart- en vaatziekte, dementie of voor iemand met een psychische en/of psychiatrische aandoening? Dan zul je merken dat veel aandacht gaat naar degene die je verzorgt. Maar hoe hou jij het vol? Kom je wel aan jezelf toe? Waar liggen voor jou de obstakels? In deze cursus sta jíj centraal. Samen met anderen leer je dat goed zorgen voor een ander, begint met goed zorgen voor jezelf.

Inhoud van de cursus
Met behulp van theoretische informatie en praktische oefeningen krijg je inzicht in de belasting die de zorg met zich meebrengt. Je krijgt praktische tips om deze belasting te verminderen. De cursus wordt gegeven door een mantelzorgmakelaar en coördinator van Manteling.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Stilstaan bij de zorg
  • Inzicht in je eigen functioneren als mantelzorger
  • Balans vinden in zorg voor de ander en zorg voor jezelf
  • Hoe ver kan en wil ik gaan?
  • Stress en overbelasting
  • Communicatie met hulpverleners en familie
  • Hoe leer ik grenzen stellen?
  • Helpende gedachten
  • Voorkomen van piekeren

Kosten voor de gehele cursus: € 20 (koffie/thee en cursusmateriaal inbegrepen).

Vraag de cursusfolder aan via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. ‘Zorg de Baas’, je n.a.w. gegevens en degene voor wie je zorgt) of bel naar 0118-553530.

Als je degene die je verzorgt niet alleen kunt achterlaten, kunnen wij, mits tijdig aangemeld, de inzet van een vrijwilliger regelen.

Muziektheatervoorstelling Rimpelingen

Een muziektheatervoorstelling voor mantelzorgers en voor de maatjescontacten van Manteling. De voorstelling wordt twee keer gegeven.

Digitale ontdekkingstocht

De workshop ‘Digitale ontdekkingstocht’ voor mantelzorgers en vrijwilligers leert je om via het digitale platform TEAMS met elkaar in contact te komen en te blijven.

Themabijeenkomst: Oorzaken en gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Manteling organiseert ieder jaar één of meerdere themabijeenkomsten. Dit keer is het onderwerp ‘Oorzaak en (on)zichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)’. In verband met het beperkte aantal plaatsen in de zaal wordt de bijeenkomst op 5 oktober herhaald.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Begin:
juni 21, 13:30
Einde:
juli 12, 15:30
Kosten:
$20
Evenement Categorie:

Locatie

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland
+ Google Maps
Back To Top