skip to Main Content

Bericht van Mira, directeur van Manteling

Beste kei, kanjer of ster van Manteling!

Allereerst wil ik al onze KANJER vrijwilligers bedanken voor hun inzet in 2021. Ondanks corona perikelen hebben jullie mensen die het hard nodig hebben, gezelligheid en warmte gebracht en daarmee samen met hen positieve herinneringen gemaakt. Dat is een belangrijke bijdrage aan levensplezier en daarmee aan de gezondheid van mensen.

Al met al was 2021 opnieuw een roerig jaar. Door maatregelen rondom Covid-19 konden een tijdlang de bezoeken niet doorgaan. Ook activiteiten voor jullie als vrijwilliger zijn een tijdje op een laag pitje komen te staan. Gelukkig hebben we alternatieven bedacht. Af en toe via beeldscherm met elkaar in gesprek gaan was fijn. Voor wie dat geen optie was hebben we de digitale ontdekkingstocht georganiseerd. Veel vrijwilligers hebben zichzelf verrast met hoe digitaal vaardig ze eigenlijk waren!
De Rotary Middelburg heeft ons een financiële bijdrage gegeven waarmee jullie een bon toegestuurd kregen voor ‘MOMENT-VOOR-2’. In oktober is er nog de voorstelling ‘Rimpelingen’ geweest waar ook vrijwilligers met hun maatje naartoe konden gaan.
Het lijkt erop dat corona nog een tijdje onder ons blijft. De flexibiliteit die dat vergt van jullie als vrijwilliger, van de hulpvragers, van mantelzorgers én van ons als organisatie, is groot. Met elkaar proberen we hier zo goed en creatief mogelijk mee om te gaan zonder elkaar in gevaar te brengen.

In 2022 gaat Manteling de interne organisatie onder de loep nemen. Hoe gaan we ons zo organiseren dat we goed aansluiten bij de ontwikkeling van wijkgericht werken in de verschillende Walcherse gemeenten. Zeker in Vlissingen zijn er vergaande plannen die van invloed zijn op de manier waarop Manteling haar werk kan doen. We gaan daarbij onderzoeken in hoeverre andere Zeeuwse gemeenten gebruik kunnen maken van de expertise die Manteling in huis heeft. Zodra hier meer duidelijkheid over is horen jullie hiervan.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een goede start van het jaar 2022!

Mira Weber, directeur

Lees de verhalen van ...

Onze grootste wens is een normaal leven
“Mensen zijn blij met jouw luisterend oor”
Brandjesblusser of koorddanser?
“Sommige ontmoetingen en momenten zullen me altijd bijblijven.”

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top