skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Het vertrouwde werk op een nieuwe plaats

Hier zitten we dan, in het gebouw van de ZB (formeel: ZB| Planbureau en Zeeuwse Bibliotheek van Zeeland) aan de Kousteensedijk in Middelburg, met een prachtig uitzicht over de stad. Het was voor Manteling een noodzakelijke, maar ook een mooie stap om te maken. Porthos was een locatie waar mensen met zorgen terecht konden, de ZB is een gebouw waar mensen naartoe komen omdat ze hier graag willen zijn, om hier kennis op te doen, contacten te leggen of koffie te drinken in het leescafé. Een gebouw met een andere sfeer en energie dus.

Er huizen nog veel meer organisaties in dit gebouw. Met Welzijn Middelburg waren we al goed bekend, we zijn nu directe buren. Bij het koffiezetapparaat komen we nu ook medewerkers van bijvoorbeeld de Zeeuwse Volksuniversiteit, het ZB Planbureau, het Zeeuws Genootschap der Wetenschappen of van de Zeeuwse Milieu Federatie tegen. Nieuwe contacten en nieuwe gesprekken die leiden tot meer inspiratie en samenwerking.

Mocht het je niet gelukt zijn om naar de open dag of naar de vrijwilligersdag te komen dan ben je welkom om spontaan een kijkje te komen nemen of na een vrijwilligersbijeenkomst bij onze kantoren langs te lopen. Let er dan wel op dat de ZB haar deuren pas om 10 uur opent (en maandag om 13 uur). Kom je eerder, bel dan aan (naast de ingang) en men doet voor je open. Wanneer je je bij de receptie meldt als bezoeker van Manteling en zegt voor wie je komt, dan bellen zij naar boven en kun je zelf naar de 2e etage via de centrale trap. We vangen je dan boven op. Wil je met de lift, dan halen we je op bij de receptie.

Bereikbaarheid
De ZB is fietsend of lopend het gemakkelijkst te bereiken. Betaald parkeren kan onder, om of in de buurt van het gebouw. Gratis parkeren kan achter het station en voordelig parkeren is bij de P&R achter het station. Beide opties liggen op 5 minuten loopafstand. Mocht parkeren een problemen opleveren, laat het ons dan weten, dan kunnen we zoeken naar oplossingen.

Het gebouw is veranderd, maar ons werk niet. Samen met jullie zullen we ons uiterste best blijven doen om kwetsbare mensen een steuntje in de rug te bieden.

Om praktische redenen zullen vanaf nu alle ochtendbijeenkomsten voor vrijwilligers vanaf 10 uur beginnen. Bijeenkomsten zijn veelal in het souterrain.

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top