skip to Main Content

Inleiding en welkom

Welkom in het jaarverslag 2019 van Manteling!

Een nieuwe locatie, nieuwe energie, nieuwe activiteiten

Vanuit een veranderde werkelijkheid in 2020 waarin mensen in afzondering van elkaar doorbrengen, kijken wij terug op het jaar 2019. Met dit digitale jaarverslag willen we je een beeld geven van de activiteiten van Manteling. Een deel van het jaar stond in het teken van de verhuizing. Het was een stap voorwaarts om naar de fijne, gezellige en gastvrije omgeving van de ZB te verhuizen met nieuwe samenwerkingspartners en nieuwe mogelijkheden.
Anderzijds missen we de samenwerking met de partners van Porthos, de klantondersteuners van het het WMO loket, Maatschappelijk Werk en Vluchtelingenwerk. Om de contacten warm te houden, moeten we nieuwe wegen bewandelen. Dat dat niet vanzelfsprekend is, is terug te zien in het lagere aantal hulpvragen dat wij kregen in de tweede helft van het jaar. We moeten elkaar weer leren vinden.

Dat het aantal hulpvragen lager uitviel, had ook te maken met de vervuiling die er door de jaren heen in onze registratie was geslopen. In 2019 hebben we hard gewerkt om de cijfers ‘op te schonen’. Zowel die van de hulpvragers als van de bij ons bekende mantelzorgers.
Wat betreft het aantal mantelzorgers is er opnieuw sprake van een grote toename. Ruim 11% meer mantelzorgers wisten Manteling te vinden. Dit is vooral toe te schrijven aan de toename van het aantal mantelzorgwaarderingen dat is aangevraagd en een succesvolle actie op de dag van de mantelzorg.

Als team hebben we stappen gezet om bij alle activiteiten die wij uitvoeren uit te gaan van ‘de bedoeling van Manteling’. Namelijk duurzame en hoogwaardige inzet van goed getrainde vrijwilligers bij kwetsbare burgers op Walcheren. Voor mantelzorgers is Manteling hét steunpunt op Walcheren waar zij hun ervaring kunnen delen, waar vragen worden beantwoord, oplossingen worden gezocht, men elkaar kan ontmoeten, en waar trainingen en cursussen worden gegeven.
Met hernieuwde energie hebben wij in 2019 alles uit de kast gehaald om samen met onze samenwerkingspartners de mensen op Walcheren zo goed mogelijk te ondersteunen.

Mira Weber, directeur

Van het bestuur
Het jaar 2019 stond in het teken van de verhuizing. Manteling huist nu in de ZB, een locatie waar mensen niet alleen komen voor het lenen van boeken. Er valt veel meer te halen op deze locatie, zoals kennis, cultuur en ontmoetingen, een plek waar je terecht kunt met allerlei vragen en belangstellingen. Daarmee is de ZB een passende plek voor alle medewerkers, vrijwilligers, hulpvragers en mantelzorgers van Manteling!

De locatie nodigt uit tot ontmoetingen, ontmoetingen die weer kunnen leiden tot samenwerking. Als bestuur hebben we al verschillende ontmoetingen mogen hebben in de ZB; met de coördinatoren, met de vrijwilligers en met elkaar. Samen maken we Manteling tot een succes en we hopen als bestuur hier een steentje aan te kunnen bijdragen. Ik denk hierbij aan het volgende citaat van Henry Ford;

“Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes.”

Het jaar 2019 was weer een succesvol jaar, dankzij de ontmoetingen en de samenwerking!

Thea Terlouw, voorzitter bestuur van Manteling

Via onderstaande knop ‘terug naar het jaarverslag’ keert u weer terug naar de overige onderdelen van het Jaarverslag 2019.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top