skip to Main Content

Inzet van vrijwilligers

Vrijwilligers vormen het hart van het werk van Manteling. Zij worden ingezet bij kwetsbare burgers. Zij gaan het contact aan en richten zich vooral op de positieve kwaliteiten van de hulpvrager. Dit betekenisvolle contact is waardevol zowel voor de hulpvrager als voor de vrijwilliger. Daarnaast betekent de inzet van de vrijwilliger in veel gevallen respijt voor mantelzorgers.

In 2019 is een toename van vrijwilligers bij Manteling te zien. 417 vrijwilligers bezochten meer dan 898 hulpvragers. Mede door de toename van het aantal vrijwilligers hoefden hulpvragers minder lang te wachten op een goede passende match. Manteling biedt al haar vrijwilligers scholing, een goede begeleiding, een zorgvuldige match met een hulpvrager en vooral interessant en boeiend vrijwilligerswerk.

Studenten
Ieder jaar verheugen wij ons op de eerstejaars studenten van de HZ opleidingen Social Work, Pedagogiek en Verpleegkunde die een jaar vrijwilligerswerk doen voor Manteling. Tijdens intervisie bijeenkomsten horen we hun ervaringen en hoe waardevol ze dit jaar beoordelen. Dikwijls geeft het richting aan de rest van hun studie en hun loopbaan binnen zorg en welzijn.
Ook voor de hulpvragers is het vaak waardevol om een jonge vrijwilliger te ontmoeten. Zeker voor de jonge mantelzorgers die deelnemen aan Maatje voor Jou! is het fijn om samen met een jonge vrijwilliger wat te ondernemen.

Omdat in 2019 de vrijwilligersmarkt op een andere locatie dan in de HZ werd georganiseerd en deze daardoor minder door de studenten werd bezocht, meldden zich minder studenten aan als maatje bij Manteling dan in voorgaande jaren. Uiteindelijk hebben zich 24 studenten gemeld, mede door een project van de HZ waarbij studenten verpleegkunde ingezet konden worden bij mensen met dementie.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top