skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Je wordt er alleen maar beter van!

Lees hieronder de ervaringen van HZ student Kevin Ruiz als maatje bij Manteling.

Ik ben Kevin Ruiz, 24 jaar oud en tweede jaars student van de opleiding Verpleegkunde en Verloskunde aan de HZ. Een van de opdrachten tijdens het eerste studiejaar was: “Onderneem een activiteit die je gaat helpen om jezelf te ontwikkelen tot een betere zorgprofessional”. Van alle activiteiten waar ik uit kon kiezen sprak het maatjescontact bij Manteling mij het meest aan.

Het maatjescontact biedt mij de gelegenheid om de Nederlandse taal beter te leren spreken en ook om aan mezelf als professional te werken terwijl ik iemand anders help. Dat ik een medemens plezier kan brengen door regelmatig af te spreken als maatje vind ik leuk. Ik had verwacht dat ik gekoppeld zou worden aan iemand om samen een bakje koffie te drinken of een wandeling te maken. Ik ben echter gekoppeld aan iemand die perfect bij mij past, iemand van mijn eigen leeftijd waarmee ik veel overeenkomsten heb. Wij ondernemen activiteiten waar wij allebei veel plezier aan beleven, zoals een dierentuin bezoeken, samen gamen of een lange wandeling maken om Pokémons te vangen. Door onze gemeenschappelijke hobby’s en interesses raken wij nooit uitgepraat. Als ik langs kom, voelt het alsof ik bij een kennis binnenloop en niet bij iemand waar ik vrijwilligerswerk doe.

Het mooiste wat ik heb mogen ervaren in dit contact is dat je vooruitgang ziet bij je maatje. Dat ondersteuning bieden in de vorm van een vriendschappelijk contact/gezelschap de ander meer vertrouwen geeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als we er samen op uit gaan, krijgt hij het gevoel dat hij ‘unstoppable’ is, dus dat er meer mogelijk is dan hij dacht. Deze momenten laten mij ervaren wat de kracht is van dit vrijwilligerswerk en waarom ik dit doe.

Dus: Mocht je twijfelen om vrijwilliger te worden, probeer het toch, je wordt er alleen maar beter van!

Vrijwilliger Kevin Ruiz

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top