skip to Main Content

Koken in het hospice, iets voor jou?

We zoeken vrijwilligers die één tot twee keer in de maand voor de bewoners in het hospice in Middelburg willen koken. Het gaat erom voor onze bewoners een eenvoudige doch smakelijke maaltijd te bereiden in een huiselijke sfeer.

In het Sint Jans hospice de Casembroot in Middelburg bieden verpleegkundigen van Zorgstroom samen met vrijwilligers van Manteling zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Er is oog voor alle betrokkenen: bewoners, hun naasten en zorgverleners. Wij richten ons op een goede samenwerking van  verpleegkundigen en vrijwilligers en we werken met elkaar vanuit de eigen expertise.

In het vrijwillige kookteam hebben we ruimte voor nieuwe vrijwilligers die eens in de 2 tot 4 weken (op de maandag, woensdag donderdag of de vrijdag) voor de bewoners in het hospice willen koken. De kookdienst begint om 16.00 uur en eindigt rond 19.00 uur. De kookvrijwilliger inventariseert wensen, doet de boodschappen en kookt voor de bewoners en incidenteel een eventueel aanwezige gast of familielid.

Wij vragen:
Naast affiniteit met de doelgroep lekker kunnend koken en/of bakken. Het rustig kunnen werken in een soms dynamische omgeving. Het kunnen afstemmen en overleggen met professionals en vrijwilligers. Het kunnen omgaan met kwetsbare mensen, met soms het verdriet van naasten.

Ben je voor minimaal een jaar een maandag-, woensdag-, donderdag- en/of vrijdagavond eens in de 2 tot 4 weken beschikbaar? En ben je flexibel beschikbaar, d.w.z. op minimaal twee van deze dagen? Reageer dan op deze vacature!

Wij bieden:
Het vrijwilligerswerk is afwisselend en uitdagend. Je ontmoet nieuwe mensen en doet ervaring op. Je ontvangt begeleiding en scholing van professionele coördinatoren. Vrijwilligers ontvangen een reiskostenvergoeding voor het vervoer naar het hospice. Ook zijn zij verzekerd tijdens hun werkzaamheden voor Manteling.

Heb je interesse?
Dan kun je direct reageren op deze vacature door contact op te nemen met Manteling via 0118-553530 of een e-mail te sturen naar info@mantelingwalcheren.nl. Je kunt je ook aanmelden via het contactformulier. Wij sturen je dan informatie op en nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

Wil je lezen hoe verrijkend vrijwillig koken in het hospice kan zijn? Lees dan het interview met onze kookvrijwilliger Ingrid.

Enthousiast geworden? Mooi!

Spreekt een vacature je aan en voel je ervoor om vrijwilliger te worden bij Manteling? Meld je dan aan via de button en vul je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top