skip to Main Content

Manteling in cijfers

In onderstaand overzicht staan de aantallen hulpvragers, vrijwilligers en mantelzorgers van Manteling van 2019 afgezet tegen de aantallen van voorgaande jaren.

Omdat Manteling zich heeft ingespannen om de vervuiling die door de jaren heen in het registratiesysteem is geslopen, op te ruimen, is het aantal hulpvragers in 2019 lager dan de voorgaande jaren. De vervuiling van het systeem is te verklaren door een overstap van een oud naar een nieuw registratiesysteem. Hierdoor waren sommige dossiers voor de medewerkers niet meer zichtbaar, maar telden ze wel (onterecht) mee in de cijfers.
Desondanks heeft Manteling de laatste jaren te maken gehad met een grotere toename van hulpvragen dan van vrijwilligers. Daardoor werd steeds meer van vrijwilligers gevraagd. Daarom hebben wij in 2019 vooral ingezet op het werven van meer vrijwilligers. Gelukkig heeft zich dat vertaald in een voorzichtige toename van het aantal vrijwilligers.
Het aantal mantelzorgers dat bij ons bekend is, is met 11% gegroeid. Ook dat heeft te maken met het goed registreren van mantelzorgers. Maar de groei is ook te verklaren door de toegenomen aanvragen voor de mantelzorgwaardering en door de succesvolle bloemenactie op de dag van de mantelzorg.

In 2019 waren 12 medewerkers in dienst bij Manteling met een gezamenlijk dienstverband van 8,6 fte. Daarnaast wilde een nieuwe collega haar re-integratie traject bij ons werken en is per september een vierdejaars stagiaire van de opleiding Social Work van de HZ gestart. Het ziekteverzuim in 2019 bedroeg 1,6%.

Het financiële jaarverslag 2019 van Manteling volgt.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top