skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Manteling wint Alice van Laar prijs

Manteling is de winnaar van de JMZ Pro Alice van Laar prijs!

Tijdens de bijeenkomst van JMZ Pro op 2 oktober 2019 werd de JMZ Pro Alice van Laarprijs uitgereikt, een innovatieprijs die voor het eerst werd uitgereikt. De prijs zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt aan de organisatie met het meest innovatieve ondersteuningsproject voor jonge mantelzorgers. VGZ financiert deze prijs (1.000 euro prijsgeld per jaar) voor de komende vijf jaar.

Manteling werd de eerste winnaar met de campagne ‘Bouw geen muur om je heen’. De campagne werkt aan bewustwording bij de jonge mantelzorgers zelf en aan bekendheid onder kinderen en jongeren in het algemeen. Er worden verschillende communicatiekanalen benut en jongeren zijn actief betrokken. Manteling heeft de prijs gewonnen omdat de campagne een inspirerend voorbeeld is voor andere regio’s.  Binnen Manteling zijn de collega’s Meggie Drapers en Nicolette Kölker verantwoordelijk voor de ondersteuning van jonge mantelzorgers.

Lees hier wat we hebben gedaan om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top