skip to Main Content

Wat kunnen we betekenen

Als mantelzorger hoef je er niet alleen voor te staan. Manteling kan op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld door de inzet van een zorgvrijwilliger, die de zorg een dagdeel per week overneemt zodat je weer even op kunt laden. Maar er is meer wat we kunnen doen!

Manteling is er voor:

 • Informatie en advies
 • Een gesprek met de mantelzorgmakelaar
 • Ondersteuning bij het aanvragen van hulp
 • Een luisterend oor
 • Bijeenkomsten met andere mantelzorgers
 • Ontspannende activiteiten
 • Cursussen en trainingen
 • Mantelzorg netwerkberaden
 • Mogelijkheden voor vervangende mantelzorg
 • Informatie en ondersteuning voor Jonge Mantelzorgers
 • Tijd voor jezelf door het inzetten van een vrijwilliger
 • … of als je dierbare niet meer beter wordt
 • Aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg bij werkgevers en de nieuwsbrieven die jaarlijks in september verschijnen.

Een actueel overzicht van cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten, vind je hier.

Informatie en advies
Een goed voorbereide mantelzorger telt voor twee!
Voor informatie over het aanvragen van hulp, hulpmiddelen, de mantelzorgwaardering, bij wie je voor wat terecht kunt, ziektebeelden, regelingen en dergelijke, zit je goed bij Manteling. Wil je weten welke dingen er in jouw situatie mogelijk zijn? In één of meer gesprekken proberen wij de knelpunten boven water te krijgen en mogelijke oplossingen in kaart te brengen.

Ondersteuning bij het aanvragen van hulp
Wil je hulp aanvragen maar weet je niet hoe? Wij helpen indien gewenst met het invullen van de benodigde formulieren. Of vraag onze handige checklist aan, zodat je zeker weet dat je bij de aanvraag niets over het hoofd ziet. Ook kunnen wij behulpzaam zijn bij het opstellen van een bezwaarschrift tegen de indicatie-stelling.

Een luisterend oor
Mantelzorgers krijgen soms heel wat te verduren. Fysiek en emotioneel wordt er een beroep op je gedaan en dat soms jaren lang. En soms is de maat gewoon even vol. Als je eens ‘stoom wilt afblazen’, bel ons dan gerust. Praten lucht op en haalt de scherpe kantjes van de dingen die je dwars zitten er wat van af. Al pratend zie je scherper wat je het meeste dwars zit. En wij begrijpen waar je het over hebt.

Deel je zorg
Wanneer je voor iemand zorgt, vergeet dan vooral niet voor je zelf te zorgen. Door over jouw zorg(en) te praten en hulp te vragen als dat nodig is, deel je je zorg. Ontdek hoe anderen hun zorg delen; lees hier enkele ervaringsverhalen van mantelzorgers.

Nieuwsbrieven

Vier keer per jaar brengt Manteling een (digitale) nieuwsbrief uit voor mantelzorgers met relevante informatie en activiteiten. Daarnaast verschijnt twee maal per jaar de nieuwsbrief ‘Werk & Mantelzorg’ voor werkgevers en werknemers. Lees onze nieuwsbrieven voor mantelzorgers hier terug. Op deze pagina vind je ook de nieuwsbrieven voor de vrijwilligers, oude jaarverslagen en andere documenten.
Wil je je aanmelden voor onze nieuwsbrief of nieuwsbrieven? Vul dan hier je gegevens in of meld je aan via de link onderaan de nieuwsbrief. Je ontvangt de nieuwsbrief dan automatisch in je mailbox.

Aan het woord

“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”
“Als maatje kun je iemands leven een beetje mooier maken”
“Ik doe het echt heel graag. Zeker het maatjeswerk, dat verrijkt mijn leven.”
“Je moet goed voor jezelf zorgen. Niet alleen voor de ander.”

Zorgelozer mantelzorgen?

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen. Soms helpt een gesprek je verder.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top