skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Wat kunnen we betekenen

Als mantelzorger hoef je er niet alleen voor te staan. Manteling kan op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld door de inzet van een zorgvrijwilliger, die de zorg een dagdeel per week overneemt zodat je weer even op kunt laden. Maar er is meer wat we kunnen doen!

Manteling is er voor:

 • Informatie en advies
 • Ondersteuning bij het aanvragen van hulp
 • Een luisterend oor
 • Bijeenkomsten met andere mantelzorgers
 • Ontspannende activiteiten
 • Cursussen
 • Familie netwerkberaden
 • Informatie, ondersteuning en activiteiten voor Jonge Mantelzorgers
 • Leskoffers voor basis- en middelbaar onderwijs
 • Praktische ondersteuning door het inzetten van een vrijwilliger
 • Aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg, bijvoorbeeld met de ‘Buzz on Tour’ en de nieuwsbrieven die twee keer per jaar verschijnen.

Een actueel overzicht van cursussen, activiteiten en andere bijeenkomsten, vind je hier.

Informatie en advies
Een goed voorbereide mantelzorger telt voor twee!
Voor informatie over het aanvragen van hulp, hulpmiddelen, de mantelzorgwaardering, bij wie je voor wat terecht kunt, ziektebeelden, regelingen en dergelijke, zit je goed bij Manteling. Wil je weten welke dingen er in jouw situatie mogelijk zijn? In één of meer gesprekken proberen wij de knelpunten boven water te krijgen en mogelijke oplossingen in kaart te brengen.

Ondersteuning bij het aanvragen van hulp
Wil je hulp aanvragen maar weet je niet hoe? Wij helpen indien gewenst met het invullen van de benodigde formulieren. Of vraag onze handige checklist aan, zodat je zeker weet dat je bij de aanvraag niets over het hoofd ziet. Ook kunnen wij behulpzaam zijn bij het opstellen van een bezwaarschrift tegen de indicatie-stelling.

Een luisterend oor
Mantelzorgers krijgen soms heel wat te verduren. Fysiek en emotioneel wordt er een beroep op je gedaan en dat soms jaren lang. En soms is de maat gewoon even vol. Als je eens ‘stoom wilt afblazen’, bel ons dan gerust. Praten lucht op en haalt de scherpe kantjes van de dingen die je dwars zitten er wat van af. Al pratend zie je scherper wat je het meeste dwars zit. En wij begrijpen waar je het over hebt.

Nieuwsbrieven

Vier keer per jaar brengt Manteling een (digitale) nieuwsbrief uit voor mantelzorgers met relevante informatie en activiteiten. Daarnaast verschijnt twee maal per jaar de nieuwsbrief ‘Werk & Mantelzorg’ voor werkgevers en werknemers. Lees onze nieuwsbrieven voor mantelzorgers hier terug. Op deze pagina vind je ook de nieuwsbrieven voor de vrijwilligers, oude jaarverslagen en andere documenten.
Wil je je aanmelden voor onze nieuwsbrief of nieuwsbrieven? Vul dan hier je gegevens in of meld je aan via de link onderaan de nieuwsbrief. Je ontvangt de nieuwsbrief dan automatisch in je mailbox.

Aan het woord

Mooie momenten in coronatijd
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Koffietijd! Een andere manier van vrijwilligerswerk “
“Ik doe het echt heel graag. Zeker het maatjeswerk, dat verrijkt mijn leven.”

Zorgelozer mantelzorgen?

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen. Soms helpt een gesprek je verder.

Back To Top