skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Mantelzorgwaardering 2021

Van 1 februari tot en met 30 april 2021 kunnen inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen de mantelzorgwaardering aanvragen.

Dit kan binnen de genoemde periode bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via het telefoonnummer 0118-553530. De mantelzorgwaardering moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden.

Als hulpvrager kun je de waardering aanvragen wanneer jouw mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geeft/geven. Wanneer je hulp ontvangt van meerdere mantelzorgers, mag dit aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf 4 jaar met een (psychische) beperking of chronische ziekte of hulpvragers die in een verpleeghuis zijn opgenomen, kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen.

Als de hulpvrager zelf niet in staat is om het aanvraagformulier in te vullen, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen. Bij een aanvraag moeten alle gegevens van de hulpvrager, waaronder IBAN-nummer en Burger Service Nummer worden ingevuld. Houd die dus bij de hand tijdens het aanvragen. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Het bedrag wordt gestort op de rekening van de hulpvrager. Die kan het verdelen over één of meerdere van zijn of haar mantelzorgers. Met de waardering willen de drie gemeentes op Walcheren mantelzorgers bedanken voor de zorg die ze aan anderen geven.

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top