Direct aanmelden als vrijwilliger!    volg ons op:                      

Waardeer je mantelzorger!

Woont u op Walcheren en krijgt u door ziekte, psychische- of lichamelijke beperking hulp van één of meer mantelzorgers? Dan kunt u van 1 februari t/m 30 april 2018 de mantelzorgwaardering aanvragen. Mantelzorgers zijn mensen uit uw netwerk, zoals familie, buren of vrienden. Ook als u in een zorginstelling woont, kunt u de waardering aanvragen.

Header 1
Header-1

Criteria voor de aanvraag.

  • u ontvangt langer dan 3 maanden mantelzorg
  • uw mantelzorger(s) doen dit bij elkaar opgeteld meer dan 8 uur per week
  • de hulpvrager is op 30 april 2018 ouder dan vier jaar.

Als u zelf niet in staat bent om deze aanvraag te doen, mag iemand anders dit doen.
U kunt ook contact opnemen met Manteling, zodat een medewerker het formulier samen met u invult. Ook voor vragen kunt u bij Manteling terecht.

LET OP! Voor het invullen heeft u gegevens als Naam, Adres, Woonplaats, Telefoonnummer, Geboortedatum, BSN-nummer en IBAN-rekeningnummer nodig van de hulpvrager. Ook van de mantelzorger(s) zijn Naam, Adres, Woonplaats, Telefoonnummer én mogelijk een E-mailadres nodig.

Hoe gaat het verder?

Binnen vier weken na de aanvraag ontvangt u een bevestiging. Bewaar deze totdat u de waardering heeft ontvangen. Geen bevestiging ontvangen? Bel dan naar Manteling.

Eind juni wordt de mantelzorgwaardering (voor de gemeente Middelburg en Veere €100,- en voor Vlissingen €75,-) op de bankrekening van de hulpvrager gestort. Die kan dit naar eigen inzicht verdelen over zijn of haar mantelzorger(s).

Waarom mantelzorgwaardering?

De samenleving vraagt ons zo veel mogelijk zelf te doen en te regelen, zo mogelijk samen met familie, vrienden of kennissen. Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage hierin. De Walcherse gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de mantelzorgwaardering, die in de plaats is gekomen van het mantelzorgcompliment. Door het bedrag aan hulpvragers uit te keren, kunnen ook de mantelzorgers die buiten Walcheren wonen een waardering ontvangen van hun hulpvrager.