skip to Main Content

Inzet tijdens corona

In Hospice Ter Reede en Sint Jans Hospice De Casembroot waren de afgelopen periode steeds vrijwilligers aan het werk. Hoe beleefden zij hun vrijwilligerswerk in coronatijd?

Zorgvrijwilliger Willy vertelt:
“Zojuist kwam ik thuis van een heel prettige avonddienst in Hospice Ter Reede. Ik vind het fijn dat ik dit werk -ondanks de coronamaatregelen- mag blijven doen. Het geeft een goed gevoel om iets voor de cliënten te mogen betekenen. In deze coronatijd zijn er minder vrijwilligers beschikbaar dan anders en ik doe nu ook geregeld een extra dienst in de ochtend. Naarmate de cliënten er langer zijn, krijg je een band met hen. Ze waarderen het enorm dat je er voor hen bent waardoor er een mooi contact ontstaat. Meestal ga ik met een dankbaar gevoel naar huis omdat ik, in alle eenvoud, dienstbaar en van nut mocht zijn. Ik doe dit werk nu al gedurende een aantal jaren en ik zou het niet graag willen missen. Natuurlijk ben je ook wel eens verdrietig als je merkt hoe moeilijk iemand het heeft en je hem of haar geen beterschap kunt schenken, maar tóch zijn ze altijd blij met onze aandacht en zorg en dáár doen we het voor!”

Kookvrijwilliger Ingrid vertelt:
“Het koken in het hospice is in deze tijd, omdat we allemaal afstand moeten houden, wel wat anders. Het koken blijft hetzelfde, maar het is aanzienlijk rustiger in het hospice en ook houd ik meer afstand tot de bewoners. Het is voor de bewoners een moeilijke tijd met minder bezoek. Daarom is het fijn om lekker te koken en ze op die manier een beetje te kunnen verwennen”.

Lijkt het vrijwilligerswerk in het hospice jou aantrekkelijk? Lijk dan op onze vacaturepagina, bel naar Manteling 0118- 553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl.

Inzet tijdens corona
vrijwilligers hospice
“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”
“Vrijwilliger zijn zou ik niet willen missen!”
“Als maatje kun je iemands leven een beetje mooier maken”
Helpen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top