skip to Main Content

“Mijn vrijwilliger? Wat een schat van een mens!”

Sinds kort heb ik een vrijwilliger van Manteling die mij wekelijks op een vaste dag bezoekt. Een schat van een mens!

De casemanager dementie vertelde me dat het belangrijk is om zoveel mogelijk structuur in de week te houden. Ze wees me ook op Manteling. Mijn vrijwilliger en ik wandelen veel, want het is belangrijk dat ik in beweging blijf. Of we drinken gezellig koffie, kijken foto’s en praten over ditjes en datjes.

Het fijne is dat ze het helemaal niet erg vindt dat ik vaak wat vergeet. Dat is bij buitenstaanders wel eens anders. Niet iedereen kan ermee omgaan dat ik Alzheimer heb. Mijn dochters hebben het er trouwens ook erg moeilijk mee. Ik hoorde dat Manteling een cursus geeft voor mantelzorgers, ‘Omgaan met dementerenden’. Die gaan ze nu samen doen. Zo hoop ik, met behulp van mijn dochters, de vrijwilliger van Manteling en later misschien dagbesteding, zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Over de toekomst denk ik niet meer zoveel na. Ik leef bij de dag.

“Mijn vrijwilliger, wat een schat van een mens!”
hulpvrager
“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”
“Vrijwilliger zijn zou ik niet willen missen!”
“Als maatje kun je iemands leven een beetje mooier maken”
Helpen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top