skip to Main Content

‘Koffietijd’ sluit goed aan bij mijn wensen en mogelijkheden.”

Lien is sinds 2004 vrijwilliger bij Manteling en met haar 80 jaren één van onze hooggewaardeerde ‘oudgedienden’. Toen zij alleen kwam te staan, koos zij bewust voor het vrijwilligerswerk bij Manteling omdat zij haar tijd zinvol en nuttig wilde besteden. Nog steeds vindt zij het belangrijk om in contact te komen met anderen voor wie ze iets kan betekenen.

Aanvankelijk ging Lien aan de slag als vrijwilligster op afroep; in 2005 als telefoniste en later als vrijwillig coördinator bij de doelgroep Eenzaamheid. Toen dit voor haar fysiek te zwaar werd en gaf zij te kennen te willen afbouwen. Tijdens een maandelijks overleg kwam ‘Koffietijd’ ter sprake en vertelde Lien spontaan, dat zij daar wel voor voelde en er thuis de ruimte voor had.

En zo stond Lien aan de wieg van ‘Koffietijd’, een groepsgerichte activiteit met een klein groepje deelnemers en een vrijwilliger die bij iemand thuis samenkomen voor een wekelijkse of tweewekelijkse koffieochtend. ‘Koffietijd’ sluit goed aan bij haar wensen en mogelijkheden. Door het openstellen van haar huis brengt zij verbinding met en tussen anderen tot stand, alles onder het genot van een kopje koffie met zelfgemaakt gebak!

Lien is een pittige en energieke vrouw die zich niet snel de kaas van het brood laat eten. Door haar eigen gezondheidsproblemen en het wegvallen van haar dierbaren ervaart ze zelf ook de kwetsbare kant van het leven en wat eenzaamheid betekent. Ze wil zich, zolang ze daartoe in staat is, als vrijwilliger blijven inzetten. ‘Koffietijd’ sluit daar mooi op aan; Lien hoeft zelf de deur niet uit om mensen te ontmoeten, ze komen nu naar haar toe. In haar gezellige huiskamer komen mooie contacten tot stand tussen hulpvragers en vrijwilligers.

Vind jij het ook leuk om een groepje ‘Koffietijd’ te begeleiden? Of wil je graag regelmatig met een aantal mensen een activiteit ondernemen? Lees dan hier verder.

“Iets voor een ander kunnen blijven betekenen, dat vind ik belangrijk!”
vrijwilliger 'Koffietijd'
“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”
“Vrijwilliger zijn zou ik niet willen missen!”
“Als maatje kun je iemands leven een beetje mooier maken”
Helpen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top