skip to Main Content

“Het is dankbaar vrijwilligerswerk en nog elke keer afwisselend!”

Al sinds 2003 staat Mirella het team van Manteling bij als een van onze vrijwillig telefonistes. Ze vertelt over haar werkzaamheden.

“Mijn werk bestaat vooral uit het helpen van mensen met hulpvragen en het bieden van een luisterend oor. Er is geen peil op te trekken hoe druk het wordt per dag. De ene keer is het doodstil, de andere keer juist heel druk.

De meeste vragen komen van mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het halen van boodschappen. Of mensen die een bezoekvrijwilliger nodig hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de doorverbindtelefoontjes naar collega’s.

De meest bijzondere gesprekken heb ik met mensen die in een zware mantelzorgsituatie zitten en niet weten hoe ze eruit komen. Die gaan er bijna zelf aan onderdoor. Het bijzonder dat degene aan de andere kant van de lijn zijn emoties toont aan een onbekende. Vertrouwen zonder elkaar te zien.

Ik sta gelukkig nooit met mijn mond vol tanden. Als ik iets niet weet, zeg ik dat ook heel eerlijk. Dan vraag ik het even na aan collega’s en bel ik de hulpvrager daarover terug.

Als team van telefonisten zijn we het visitekaartje van Manteling, het eerste persoonlijke contact met ‘de buitenwereld’. Het is dankbaar vrijwilligerswerk en – zelfs na alle jaren die ik al meedraai – nog elke keer afwisselend!”

“Vertrouwen zonder elkaar te zien.”
vrijwillig telefoniste
“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”
“Vrijwilliger zijn zou ik niet willen missen!”
“Als maatje kun je iemands leven een beetje mooier maken”
Helpen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top