skip to Main Content

Meer aanvragen mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering 2018

Dit jaar hebben 1589 hulpvragers de mantelzorgwaardering aangevraagd. Dat is meer dan vorig jaar.

De meeste aanvragen zijn digitaal ingediend. Vierhonderd aanvragers belden naar Manteling om de aanvraag samen met een medewerker van Manteling in te vullen. Nog eens 300 mensen belden naar aanleiding van de waardering bijvoorbeeld om steun en advies te vragen op mantelzorggebied.
Soms is ons de vraag gesteld of de waardering niet elk jaar automatisch toegekend kan worden. Omdat wij niet alle persoonlijke gegevens mogen bewaren, kan dat helaas niet. Jaarlijks aanvragen heeft ook voordelen. Manteling kan dan inspelen op de veranderde situatie en met mensen meedenken om oplossingen te zoeken als de situatie (te) zwaar wordt.
Zo hebben we naar aanleiding van de waardering vrijwilligers in kunnen zetten en informatie kunnen geven op divers gebied, zoals het aanvragen van zorg.  Ook konden we gericht doorverwijzen en zijn er gesprekken gevoerd met de mantelzorgmakelaars van Manteling. Op die manier wordt de mantelzorgwaardering ook een mantelzorgverlichting. En dat is mooi, want dan kunnen we mantelzorgers écht helpen.

Formulier avondklok

Download hier het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’.

> Lees meer

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen zijn aangescherpt, worden bij Manteling de maatjescontacten aan strengere regels gebonden.

> Lees meer

Een mooie herinnering

een fotoshoot met jonge mantelzorgers

> Lees meer

2020, een bewogen jaar

2020, een jaar waarin alles anders liep dan we hadden bedacht van tevoren.

> Lees meer
Back To Top