skip to Main Content

Meer bekendheid voor jonge mantelzorgers

Om landelijk meer aandacht te vragen voor en een betere ondersteuning van jonge mantelzorgers, is er een Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg opgericht.

Sinds 1 januari 2020 zijn de volgende organisaties betrokken bij de Alliantie: JMZ Pro, MantelzorgNL, Vilans, Movisie, Nederlands Jeugdinstituut (NJi), Trimbos-instituut, Stichting Informele Zorg Twente, Vanzelfsprekend!?, Brussen Erbij Beweging (BEB) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door landelijke (kennis)instituten, lokale en regionale stichtingen en (voormalig) jonge mantelzorgers met elkaar te verbinden, wordt kennisdeling tussen professionals en jonge mantelzorgers gestimuleerd. Alle kennis en expertise over het signaleren en ondersteunen van jonge mantelzorgers wordt zo op een centrale manier gebundeld en verspreid over het land. Zo kunnen jonge mantelzorgers in de toekomst eerder opgemerkt worden, informatie ontvangen en zo nodig de juiste ondersteuning en hulp krijgen.

Samen met andere mantelzorgsteunpunten uit Zeeland werkt Manteling eraan om meer bekendheid te geven aan jonge mantelzorgers. Dit doen wij tijdens diverse provinciale overleggen. Ook maakt Manteling gebruik van het landelijke promotiemateriaal voor de Week van de Jonge Mantelzorger. Dit promotiemateriaal is ontworpen door partners van de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorgers.

Wil je meer weten wat er te doen is in de Week van de Jonge Mantelzorger en hoe Manteling hier aandacht aan geeft? Klik dan hier en bekijk ook andere informatie op onze pagina voor jonge mantelzorgers.

Jaarverslag 2021 van Manteling nu online!
Neem kennis van het jaarverslag van Manteling 2021
Lees verder
Meedoen met MONUMENT activiteiten
Meedoen met MONUMENT activiteiten
Lees verder
Twintig jaar mantelzorgondersteuning
Conny verlaat Manteling
Lees verder

Lees ook...

Jaarverslag 2021 van Manteling nu online!

Neem kennis van het jaarverslag van Manteling 2021

Spreekuur Manteling in Infoplaza in de ZB

Inloopspreekuur Manteling op Infoplaza

Hoe vol is jouw bordje?

Inzicht met Bordjevol

Meedoen met MONUMENT activiteiten

Meedoen met MONUMENT activiteiten

Bekijk hier meer nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top