skip to Main Content

Noodfonds

Het mantelzorg noodfonds is door de Walcherse gemeenten in het leven geroepen om bij dreigende overbelasting van mantelzorgers op eenmalige of kortdurende vragen op maat te kunnen reageren.

In 2014 hebben de Walcherse gemeenten aan mantelzorgers gevraagd hoe zij ondersteund en gewaardeerd wilden worden. Zij gaven aan dat zij het liefst met een vrij besteedbaar geldbedrag gewaardeerd wilden worden. Dit heeft geresulteerd in de mantelzorgwaardering, een jaarlijks te besteden bedrag. Omdat mantelzorg vaak veel kosten met zich meebrengt, het soms amper lukt om de eindjes aan elkaar te knopen en er af en toe snel een oplossing gevonden moet worden om de zorg vol te kunnen houden, is daarnaast het Noodfonds voor mantelzorgers opgericht. Vanaf het begin van 2017 heeft Manteling het beheer over dit Noodfonds.

In 2018 heeft Manteling een evaluatie geschreven over de werking en het gebruik van het Noodfonds voor mantelzorgers. In 2019 waren er vijftien aanvragen voor het Noodfonds verdeeld over de drie gemeenten. Acht aanvragen hebben geresulteerd in een uitbetaling vanuit het Noodfonds. Voor de andere aanvragen is óf in samenwerking met de mantelzorgondersteuner een andere oplossing gevonden óf was de aanvraag niet meer nodig omdat de hulpvrager werd opgenomen in een verpleeghuis of kwam te overlijden.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top