skip to Main Content

PEW (Platform Eenzaamheid Walcheren)

Twee keer per jaar worden op Walcheren bijeenkomsten georganiseerd waar initiatieven en organisaties samenkomen die eenzaamheid proberen te bestrijden. Het doel van deze ontmoetingen is om informatie uit te wisselen en met elkaar af te stemmen welke activiteiten er georganiseerd worden. Samen met Emergis preventie is Manteling de trekker van dit Platform Eenzaamheid Walcheren (PEW).  

Aan de bijeenkomsten nemen ongeveer 30 organisaties deel in wisselende samenstelling. Door de grootte en diversiteit van de deelnemende organisaties breidt het netwerk uit waardoor nieuwe verbindingen ontstaan. Vooral de hoge betrokkenheid van de deelnemende initiatieven valt op. De bijeenkomsten zijn energiek en door actieve werkvormen worden nieuwe samenwerkingen gestart.

2020 was een actief jaar voor het PEW. Vanuit de landelijke beweging ‘Eén tegen eenzaamheid’, geïnitieerd door het ministerie van VWS, is een adviseur toegewezen aan het platform. Dat heeft geresulteerd in een plan van aanpak voor de doorontwikkeling van het platform en een communicatieplan. Deze worden in 2021 afgerond.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top