skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Smullende Jonge Mantelzorgers

CHOCOLADE EN PIZZA

Alle jongeren tot en met 21 jaar die waren aangemeld voor de ‘Dag van de Mantelzorg’ hebben een ‘Hart-onder-de-riem’ reep ontvangen van Chocolate Lovers uit Middelburg. Bij de lekkernij zat ook een uitnodiging. Jongeren tot en met 14 jaar werden uitgenodigd voor een workshop ‘Chocolademaskers maken’. De jongeren vanaf 15 jaar konden mee doen aan een ‘Pizza Party’. Beide activiteiten hebben inmiddels plaats gevonden en waren een groot succes met een prachtige opkomst. Het contact met lotgenoten en het samen ondernemen van een ontspannende activiteit blijken van grote waarde voor de jongeren.

Tijdens de ‘Pizza Party’ hebben de jongeren elkaar d.m.v. een vragenspel beter leren kennen. Er waren algemene vragen en specifieke vragen over hun ervaringen met mantelzorg. ‘Het is fijn om samen te zijn met een groepje andere jongeren, heel lang dacht ik dat ik hier alleen in was.’ Aldus een van de deelnemers.

Bij de workshop ‘Chocolademaskers maken’ werd er gesnoept en gesmuld, het resultaat was schitterend. De maskers waren prachtig! De mantelzorg bleek een verbindende factor: de jongeren kenden elkaar niet, maar er ontstond al snel een sfeer van vertrouwelijkheid en ondersteuning van elkaar.

Op 3 oktober heeft Manteling de ‘Alice van Laarprijs’ gewonnen. Deze prijs wordt sinds dit jaar uitgereikt door JMZ Pro aan de organisatie met het meeste innovatieve ondersteuningsproject. Meer hier over is hier te lezen. Met deze prijs kunnen we in 2020 nieuwe activiteiten voor jonge mantelzorgers organiseren.

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top