skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Studenten-maatjes

Dit jaar hebben 27 enthousiaste studenten, komend van de opleidingen Pedagogiek, Social Work en Verpleegkunde van de HZ University of Applied Sciences, zich aangemeld om vrijwilligerswerk te doen bij Manteling. Met het volgen van de introductietraining hebben zij een goede basis gelegd om aan de slag te kunnen als maatje. Alle studenten hebben de training succesvol afgerond! Zo ook student Isa.

Isa is 20 jaar en eerste jaarstudent Verpleegkunde. Zij wilde graag ingezet worden bij een oudere. Hulpvrager Piet is weduwnaar en heeft lichamelijke beperkingen waardoor hij er niet gemakkelijk op uitgaat. Hij zou graag een ommetje willen maken of eens een spelletje willen doen met iemand.

Isa vertelt: “Het moment dat de hulpvraag van Piet aan mij werd voorgelegd door Manteling wist ik het eigenlijk gelijk. Dit is wat ik mezelf voorstelde bij een ‘maatje zijn’. De eerste afspraak was een kennismaking bij Piet thuis, samen met een vrijwillig coördinator van Manteling. Ik was benieuwd wat hem leuk leek om samen met mij te doen. Een spelletje Scrabble of Rummikub opperde hij. Daar ben ik zeker voor in!
Op onze eerste afspraak na de kennismaking hebben we gescrabbeld en gepraat. We bleken allebei erg fanatiek te zijn in het scrabbelen. We moesten erg lachen toen ik alle scrabble stenen naast het zakje liet vallen. Piet gaf aan dat hij het gezellig vond maar na een tijdje toch wel moe werd. We hebben toen een nieuwe afspraak gemaakt voor een volgend bezoek.
Het kunnen combineren van vrijwilligerswerk met mijn opleiding vind ik prettig. Vooral omdat ik daarmee kan bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van iemand. Toevallig fiets ik dagelijks langs de straat waar Piet woont, ik had mij niet gerealiseerd dat ik achter één van deze voordeuren mijn steentje zou kunnen bijdragen. Ik hoop dat Piet en ik nog veel gezelligheid tegemoet gaan het komende jaar.”

Studenten worden gedurende een jaar bij dezelfde hulpvrager ingezet. Een match wordt gemaakt op basis van gedeelde interesses. Doorgaans vinden de bezoekjes eens in de twee weken plaats.

Een hartelijk welkom aan alle studenten!

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top