skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Terugblik Dag van de Mantelzorg 2018

Op zaterdag 10 november liepen ruim 385 mantelzorgers over de rode loper van CineCity Vlissingen. Ze bezochten het door Manteling georganiseerde Mantelzorg FilmEvent, een activiteit speciaal voor mantelzorgers en een introducee. Moeders en dochters, echtparen, vriendinnen, buren; veel mantelzorgers namen iemand mee. Na afloop van drie verschillende films konden de aanwezigen napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Ook werd de campagne voor jonge mantelzorgers gestart met als titel ‘Bouw geen muur om je heen’. Wethouder Verhage van de gemeente Vlissingen benadrukte in haar speech dat geen muur om je heen bouwen eigenlijk voor alle mantelzorgers geldt. ‘Wees open over je situatie zodat je ook door anderen geholpen kan worden’, was haar boodschap. De waardering voor deze middag was groot gezien de blije gezichten en de warme reacties van de bezoekers.

Manteling wil nadrukkelijk de sponsors Rabobank, Roompot en Cinecity hartelijk bedanken en ook de vrijwilligers die deze middag mogelijk gemaakt hebben door of bij mantelzorgers thuis de zorg over te nemen of bij CineCity de hand- en spandiensten te verrichtten om de middag goed te laten verlopen. Allemaal hartelijk dank! En mantelzorgers: bedankt dat jullie er waren en voor de zorg die jullie geven aan anderen. Zonder jullie zou de wereld er minder mooi uitzien! 

De goodiebag die Manteling uitdeelde, bevatte onder andere een waardebon voor Sauna en Wellness de Parel in Domburg, deze is geldig tot 31 maart 2019. Heb je hier belangstelling voor? Bel 0118-553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl.

Ook zijn er nog diverse zwarte paraplu’s blijven liggen. Bent u sinds die middag uw paraplu kwijt? Haal hem op bij Manteling.

Griepprik voor mantelzorgers

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

Manteling heeft corona protocol

Nu de corona maatregelen worden versoepeld, starten bij Manteling de maatjescontacten weer voorzichtig op.
Dat doen we op een veilige manier en we volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Hoe dat veilig kan, hebben we beschreven in een corona protocol.

> Lees meer

2020 een jaar om te vieren, deel 3

In september 2020 bestaat Manteling 25 jaar. Met krantenkoppen, foto’s en anekdotes belichten we de geschiedenis van Manteling aan de hand van de thema’s ‘Ontstaan en opbouw’, ‘Vrijwilligers’, ‘Communicatie’ en ‘Toekomst’.

> Lees meer

Eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ overhandigd

Op 2 juni jl. werd de eerste button ‘Ik ben mantelzorger’ uitgereikt aan John van der Zwaan (74) uit Middelburg. John doet als mantelzorger samen met zijn vrouw Willie (72), die licht dementerend is, regelmatig boodschappen en wordt dan in winkels staande gehouden omdat samen winkelen in tijden van corona niet is toegestaan.

> Lees meer
Back To Top