skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

"Het leuke aan dit werk is het contact met verschillende mensen in uiteenlopende situaties"

Als vrijwillig coördinator van de Vriendendienst ga ik op bezoek bij hulpvragers om kennis te maken en uitleg te geven over wat de vrijwilligers van Manteling voor iemand kunnen betekenen. Nadat ik verslag heb uitgebracht van de kennismaking gaan de coördinatoren van de Vriendendienst (Adriënne en Esther) op zoek naar een passende vrijwilliger. Zodra zij iemand hebben gevonden, organiseer en begeleid ik de kennismaking tussen deze vrijwilliger en de hulpvrager. Ik houd daarna met allebei contact.

Het leuke aan dit werk is het contact met verschillende mensen in uiteenlopende situaties. Ik doe dit omdat ik graag iets voor een ander wil betekenen en een zinvolle bezigheid wil hebben sinds ik met pensioen ben. Bovendien leer ik om te gaan met mensen die ‘anders’ zijn of anders reageren. Bij de Vriendendienst hebben we te maken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ik besef dat ‘gezond zijn’ en ‘geluk in je leven hebben’ niet vanzelfsprekend zijn.

Mensen die hulp vragen, hebben vaak veel meegemaakt in hun leven, soms zijn ze vrienden en familie kwijtgeraakt. Sommigen vinden het moeilijk om over hun leven te vertellen, anderen praten er makkelijker over. Om een passende vrijwilliger te zoeken, hebben we veel informatie nodig en moeten we soms doorvragen.

Onze vrijwilligers mogen zich ervan bewust zijn hoe belangrijk ze voor iemand kunnen zijn. Door samen iets gezelligs te doen en lol te hebben of er samen op uit te gaan. Vooral het samen iets ondernemen is heel belangrijk. Ik hoor regelmatig: “wat ben ik blij met mijn maatje, het heeft mijn leven veranderd”.

Ik hoor regelmatig: “wat ben ik blij met mijn maatje, het heeft mijn leven veranderd”
vrijwilliger
Mooie momenten in coronatijd
Inzet tijdens corona
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
Back To Top