skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

"Het is dankbaar vrijwilligerswerk en nog elke keer afwisselend!"

Al sinds 2003 staat Mirella het team van Manteling bij als een van onze vrijwillig telefonistes. Ze vertelt over haar werkzaamheden.

“Mijn werk bestaat vooral uit het helpen van mensen met hulpvragen en het bieden van een luisterend oor. Er is geen peil op te trekken hoe druk het wordt per dag. De ene keer is het doodstil, de andere keer juist heel druk.

De meeste vragen komen van mensen die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het halen van boodschappen. Of mensen die een bezoekvrijwilliger nodig hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de doorverbindtelefoontjes naar collega’s.

De meest bijzondere gesprekken heb ik met mensen die in een zware mantelzorgsituatie zitten en niet weten hoe ze eruit komen. Die gaan er bijna zelf aan onderdoor. Het bijzonder dat degene aan de andere kant van de lijn zijn emoties toont aan een onbekende. Vertrouwen zonder elkaar te zien.

Ik sta gelukkig nooit met mijn mond vol tanden. Als ik iets niet weet, zeg ik dat ook heel eerlijk. Dan vraag ik het even na aan collega’s en bel ik de hulpvrager daarover terug.

Als team van telefonisten zijn we het visitekaartje van Manteling, het eerste persoonlijke contact met ‘de buitenwereld’. Het is dankbaar vrijwilligerswerk en – zelfs na alle jaren die ik al meedraai – nog elke keer afwisselend!”

“Vertrouwen zonder elkaar te zien.”
vrijwillig telefoniste
Mooie momenten in coronatijd
Inzet tijdens corona
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
Back To Top