skip to Main Content

Vervangende mantelzorg

Heb jij vervangende mantelzorg nodig? Er zijn mogelijkheden!

Wil jij een middag naar een vriendin, of een hobby of klusje doen waar je je aandacht bij nodig hebt? Of wil je een paar dagen weg, maar kun je degene die je verzorgt niet alleen achterlaten? Er zijn diverse mogelijkheden om jou als mantelzorger te vervangen!

Als mantelzorger steek je veel tijd en energie in de zorg voor de ander. Maar het is ook belangrijk om tijd te maken voor jezelf. Om op te laden, om nieuwe inspiratie op te doen en een opgewekte en fitte mantelzorger te blijven! Maar wie vervangt jou als mantelzorger?
Gelukkig zijn er mogelijkheden! Twee ervan lichten we toe.

  • Vervanging door een vrijwilliger van Manteling
    Vrijwilligers van Manteling komen regelmatig op bezoek bij degene die jij verzorgt. Ze bieden gezelschap, maken een praatje, gaan wandelen of doen een spelletje, waardoor jij even tijd voor jezelf hebt. Na de aanmelding en een uitgebreide kennismaking zoeken wij een passende vrijwilliger. Dat kan even duren, maar daarna heb je ook iemand waar naar uit wordt gekeken!
  • Mantelzorgvervanging voor een paar dagen
    Als jij een paar dagen weg wilt of moet omdat je overbelast dreigt te raken, kun je in je zorgpolis vaak mogelijkheden voor vervangende mantelzorg vinden, zoals een vrijwilliger van ‘Handen in Huis’. Vind jij een vreemde in huis niet zo’n prettig idee? Manteling kan je tips geven om hiervoor een bekende van jou in te zetten.

Aanmelden
Bij Manteling kun je altijd terecht, ook voor andere informatie over mantelzorg. Vul het contactformulier in of bel naar Manteling 0118 – 553530.
Meld je aan voor een vrijwilliger of vraag een gratis adviesgesprek aan met één van onze mantelzorgmakelaars.
Zij zetten graag alle mogelijkheden voor mantelzorgvervanging voor jou op een rij!

Lees de verhalen van ...

“Mensen zijn blij met jouw luisterend oor”
Brandjesblusser of koorddanser?
“Sommige ontmoetingen en momenten zullen me altijd bijblijven.”
“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top