Direct aanmelden als vrijwilliger!    volg ons op:                      
Verloop Nieuw
Verloop-nieuw

VPTZ

Vrijwilligers vptz: thuis en in de hospices.

VPTZ-thuis
Manteling zet al vanaf haar start in 1995 vrijwilligers in bij mensen die gaan sterven. Deze eerste vrijwilligers in de palliatieve en terminale zorg (vptz) bezochten mensen thuis die in de laatste fase van hun leven hulp en ondersteuning nodig hadden. Nog steeds zet Manteling vrijwilligers in bij deze doelgroep. In 2018 is het aantal aanvragen voor een vptz vrijwilligers thuis wat afgenomen ten opzichte van 2017. Door in 2019 het vptz aanbod meer onder de aandacht te brengen van verwijzers en er in het algemeen meer bekendheid aan te geven, hopen we dat mensen weten dat ze een beroep kunnen doen op een vrijwilliger als zij ervoor kiezen om thuis te sterven.

VPTZ vrijwilligers in de hospices
Vanaf de oprichting in 2002 van het Sint Jans hospice de Casembroot werken vrijwilligers van Manteling samen met een team professionals van Zorgstroom. Samen bieden ze, ieder vanuit de eigen deskundigheid, goede palliatieve zorg aan de bewoners. In 2018 heeft WVO Zorg aan Manteling gevraagd om ook de vrijwilligers van hospice Ter Reede te begeleiden en te scholen. Kort daarop is Manteling gestart met de werving, training en coördinatie van het team van vrijwilligers met als resultaat een goede samenwerking van een groeiende groep vrijwilligers en het team professionals aan het einde van 2018.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.