skip to Main Content

Vrijwilliger in St. Jans Hospice De Casembroot

Wil jij als zorgvrijwilliger en/of als gastvrouw of gastheer worden ingezet in het Hospice St. Jans De Casembroot te Middelburg? In het hospice bieden we zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Er is oog voor alle betrokkenen: voor de bewoners, hun naasten en voor de zorgverleners. De vrijwilligers werken intensief samen met de verpleegkundigen, zij-aan-zij en ieder vanuit de eigen expertise. Vrijwilligers geven aandacht en besteden tijd en zorg aan de bewoners en aan hun mantelzorgers. Zorgvrijwilligers bieden ook ondersteunende zorg (samen met de verpleegkundige of verzorgende) aan het bed.

De zorgvrijwilligers in het hospice bieden zorg op alle dagen van de week, dus ook in de weekenden en op feestdagen. Zij werken van 8.30 uur tot 21.00 uur volgens een rooster. Een dienst duurt 4 tot 4,5 uur; er is een ochtenddienst, een middagdienst en een avonddienst. ’s Nachts worden geen vrijwilligers ingezet.

Een gastvrouw/gastheer is in het hospice op alle werkdagen van de week. Zij werken van 8.30 uur tot 13.00 uur volgens een rooster. Een dienst duurt 4,5 uur. Een gastvrouw/gastheer biedt geen ondersteunende zorg aan bed. Dat doen de zorgvrijwilligers.

De zorgvrijwilligers en gastvrouwen/-heren hebben ieder hun eigen rol en werkgebied. Afhankelijk van de situatie en ieders ervaring wordt onderling afgestemd hoe de taakverdeling verloopt.

Heb jij affiniteit met de laatste levensfase? Ben je betrokken, sociaal, zorgzaam, betrouwbaar en integer? Kun je goed luisteren en omgaan met verdriet en pijn van de bewoners en hun naasten? Ben je beschikbaar voor ongeveer twee dagdelen per week en voor minimaal een jaar?

Reageer dan op deze vacature! Via het contactformulier, via info@mantelingwalcheren.nl of bel 0118-553530.

Wil je lezen hoe verrijkend vrijwilligerswerk in het hospice kan zijn? Lees dan hier de ervaring van Ralph. Of lees de ervaringsverhalen van onze zorgvrijwilligers Peter en Jan.

Enthousiast geworden? Mooi!

Spreekt een vacature je aan en voel je ervoor om vrijwilliger te worden bij Manteling? Meld je dan aan via de button en vul je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top