skip to Main Content

Vrijwilligers VPTZ thuis gezocht!

Gezocht: vrijwilligers voor de terminale en palliatieve zorg (VPTZ) in de thuissituatie en in zorginstellingen

Heb jij affiniteit met mensen in de laatste levensfase? Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren en weet je op een respectvolle manier er voor iemand te zijn? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is, mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. De zorg is bedoeld om de kwaliteit van het leven zo goed mogelijk te houden door het voorkomen en verlichten van het lijden. In deze fase bieden VPTZ-vrijwilligers ondersteuning zodat deze laatste fase op een ‘zo goed mogelijke’ manier doorleefd kan worden. Dat kan overdag, ‘s avonds en ook in de nacht.

Wat doet de vrijwilliger?

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is ‘er zijn’ en waar nodig tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken. In de praktijk doen zij vaak precies dezelfde dingen als de mantelzorgers doen. Zo krijgt de mantelzorger de gelegenheid even los te komen van de -vaak zware- zorgtaak. Hij/zij kan even een boodschap doen, sporten, een nacht goed doorslapen of op een andere manier tot rust komen.

Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen in de laatste fase van hun leven?
Meld je dan hier aan of bel:
0118 – 553530.

Wil je lezen hoe verrijkend vrijwilligerswerk in de VPTZ-thuis kan zijn? Lees dan hier de ervaring van Esther.

Enthousiast geworden? Mooi!

Spreekt een vacature je aan en voel je ervoor om vrijwilliger te worden bij Manteling? Meld je dan aan via de button en vul je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op.

Back To Top