skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!    volg ons op:                      
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijeenkomst vrijwilligers van de Hospices en VPTZ-thuis

september 30, 13:30 - 15:30

Bijeenkomst vrijwilligers van de Hospices en VPTZ-thuis

Datum: 30 september 2020
Tijd: 13.30 uur - 15.30 uur
Locatie: ZB, Auditorium Betje Wolff

Deze vrijwilligersbijeenkomst is bedoeld voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn binnen de VPTZ: de vrijwilligers van het St. Jans Hospice de Casembroot, Hospice Ter Reede én VPTZ-thuis.

Eens per jaar komen de vrijwilligers van de doelgroepen hospice vrijwilligers (St. Jans de Casembroot én Ter Reede) en VPTZ-thuis samen. Dan nemen we tijd om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen sfeer en is er gelegenheid om ervaringen te delen. Tevens komen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals de ervaringen van de vrijwilligers over het vrijwilligerswerk of mogelijke knelpunten in het vrijwilligerswerk. Ook kunnen er specifieke onderwerpen worden behandeld.

Deze bijeenkomst hebben we Annerieke de Vries te gast. Zij is de auteur van ‘Een voltooid leven, roman over een doorleefd afscheid’ en komt over haar boek vertellen.

Annerieke heeft het zware ziekte- en sterfproces van haar moeder intensief meegemaakt en komt vertellen over de verwachtingen en gevoelens die zij had als mantelzorger en dochter.

Hoofdpersonage in het boek is Doortje Geron. Zij is 78 jaar wanneer zij te horen krijgt dat ze ernstig ziek is. Ze kiest ervoor om de zware chemotherapie en bestralingen aan te gaan. In de roman komt Doortje aan het woord. De lezer van de roman en het publiek van deze lezing krijgen een prachtige inkijk in haar hoofd en in wat zij de laatste fase van haar leven meemaakt en voelt.

In de lezing komen de volgende thema’s aan bod:

  • ‘Leven doe je op je eigen manier, sterven ook.’
  • Kan het in onze snelle, maakbare samenleving nog: doorleefd afscheid nemen?
  • Een delier komt in de laatste fase van het leven vaak voor. Zijn verzorgers voldoende voorbereid op deze acute verwardheid, die gepaard kan gaan met hallucinaties en waanbeelden? En hoe bereid je naasten voor op een delier?

Na de lezing is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Ongeveer twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst, ontvangen de vrijwilligers van deze doelgroepen een uitnodiging van de coördinator. Heb je de uitnodiging gemist of heb je om andere redenen interesse om de bijeenkomst bij te wonen? Neem contact met ons op via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. bijeenkomst Hospices/VPTZ-thuis) of bel 0118-553530.

In verband met de coronamaatregelen wordt een maximaal aantal vrijwilligers toegelaten. Daarom is aanmelden voor deze bijeenkomst verplicht.

kloostergang bijgewerkt

Kloosterdagen 2021

Na een uitstel vanwege de coronacrisis zijn vrijwilligers van Manteling in 2021 weer van harte welkom in het Dominicanenklooster in Huissen.

girl-2696947__480

Verdiepingstraining Sociale Diversiteit

Een verdiepingstraining voor vrijwilligers op 4 verschillende data.

aardappels

Overleg kookvrijwilligers hospice

Dit tweejaarlijkse overleg is bedoeld voor de kookvrijwilligers van het St. Jans hospice de Casembroot.

Gegevens

Datum:
september 30
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland
Back To Top