skip to Main Content

Ik zorg voor een dierbare…

Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Het is meer dan de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar geeft zorg omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt.

Dan zorgen we graag voor jou...

Mantelzorg overkomt je. Je kiest er meestal niet voor om mantelzorger te worden. Wanneer de zorg zich opstapelt en je deze zorg nauwelijks kunt delen, bestaat het gevaar van overbelasting. Manteling biedt jou daarom hulp. Bijvoorbeeld met informatie, advies, een luisterend oor of contact met andere mantelzorgers. Maar ook door middel van cursussen of de vervanging van de zorg door vrijwilligers, zodat je weer even kunt opladen. We helpen mantelzorgers graag:

  • Door in een gesprek samen met jou te kijken hoe de mantelzorgtaken verlicht kunnen worden
  • Met informatie waar je terecht kunt voor hulp en hoe je de zorg kunt delen met anderen
  • Met cursussen en workshops zodat je als mantelzorger beslagen ten ijs komt
  • Door te luisteren als je even je verhaal kwijt wilt. Wij weten wat het betekent om mantelzorger te zijn
  • En nog veel meer… voor het totaaloverzicht klik je hier.

Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met Manteling om je vraag te stellen. Bel 0118-553530, vul het contactformulier in, of stuur een berichtje via Facebook.

Ben jij jong en mantelzorger?

Ben jij jonger dan 24 jaar en heb je zorg voor of om een een gezinslid die door een chronische ziekte, een psychische aandoening, beperking of verslaving zorg en aandacht nodig heeft? Dan ben je een jonge mantelzorger. Ook als jonge mantelzorger hoef je er niet alleen voor te staan. Lees wat Manteling voor je kan doen op onze pagina voor Jonge Mantelzorgers.

Lees de verhalen van...

“Mijn grootste knelpunt is chronisch tijdgebrek”
Mantelzorgen voor Louis
“Je moet goed voor jezelf zorgen. Niet alleen voor de ander.”
“Mijn maatje Lisa is lief en grappig!”

Doe je mee?

Wanneer je zorgt voor een ander, beschik je al over bijzondere kwaliteiten. Manteling helpt je graag door eraan bij te dragen dat wát je doet nog beter, professioneler en makkelijker kunt doen. Bekijk hier alle activiteiten voor mantelzorgers waarmee we je graag ondersteunen.

Strandjutten en meer

Ga mee strandjutten!

Trainingssessie: Vraag maar Raak!

De ‘VRAAG MAAR RAAK’-sessies bieden je praktische digitale ondersteuning bij zaken waar jij tegenaan loopt.

Cursus ‘Omgaan met iemand met psychische problemen’

Een cursus voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met psychische problemen.

Ben je mantelzorger en wil je zorgelozer zorgen?

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen. Soms helpt een gesprek je verder soms kan een praktische cursus uitkomst bieden. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top