skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!    volg ons op:                      

Ik zorg voor een dierbare…

Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Het is meer dan de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld een gezond kind. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar geeft zorg omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt.

Dan zorgen we graag voor jou…

Mantelzorg overkomt je. Je kiest er meestal niet voor om mantelzorger te worden. Wanneer de zorg zich opstapelt en je deze zorg nauwelijks kunt delen, bestaat het gevaar van overbelasting. Manteling biedt jou daarom hulp. Bijvoorbeeld met informatie, advies of een luisterend oor. Maar ook door middel van cursussen of de vervanging van de zorg door vrijwilligers, zodat je weer even kunt opladen. We helpen mantelzorgers graag bij:

  • Het aanvragen van hulp of hulpmiddelen
  • Zorgen delen
  • Stoom afblazen
  • En nog veel meer… voor het totaaloverzicht klik je hier.

Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met Manteling om je vraag te stellen. Bel 0118-553530, vul het contactformulier in, of stuur een berichtje via Facebook.

Ben jij jong en mantelzorger?

Ben jij jonger dan 24 jaar en heb je zorg voor of om een een gezinslid die door een chronische ziekte, een psychische aandoening, beperking of verslaving zorg en aandacht nodig heeft? Dan ben je een jonge mantelzorger. Ook als jonge mantelzorger hoef je er niet alleen voor te staan. Lees wat Manteling voor je kan doen op onze pagina voor Jonge Mantelzorgers.

Lees de verhalen van.…

Doe je mee?

Wanneer je zorgt voor een ander, beschik je al over bijzondere kwaliteiten. Manteling helpt je graag door eraan bij te dragen dat wát je doet nog beter, professioneler en makkelijker kunt doen. Bekijk hier alle activiteiten voor mantelzorgers waarmee we je graag ondersteunen.

63c7bf37e5klooster

Zorgeloze Dagen voor mantelzorgers

Mantelzorgers uit Walcheren zijn van 31 augustus t/m 2 september van harte welkom in het Dominicanenklooster in Huissen tijdens de Zorgeloze Dagen. De dagen zijn bedoeld om de accu weer op te laden en daarna met hernieuwde energie en nieuwe…

Tilvaardigheid foto

Tilvaardigheidstraining

Als je de zorg hebt voor een partner, kind, vriend(in) of familielid, die bedlegerig is of gehandicapt, kan dat fysiek belastend zijn. Daarom organiseert Manteling een tilvaardigheidstraining.

Voordeur Stadsklooster 3

‘de Huyskamer’, ontmoetingsplek voor mantelzorgers

Mantelzorgers zijn (met uitzondering van de zomermaanden) maandelijks op donderdagmiddag van harte welkom in ‘De Huyskamer’ in het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg om elkaar te ontmoeten, aan activiteiten mee te doen of zomaar binnen te wippen voor een bakje koffie…

Ben je mantelzorger en wil je zorgelozer zorgen?

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen. Soms helpt een gesprek je verder soms kan een praktische cursus uitkomst bieden. 

Back To Top