skip to Main Content

Mantelzorgwaardering

Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen kunnen jaarlijks van 1 februari tot en met 30 april de mantelzorgwaardering aanvragen.

Dit kan binnen de genoemde periode bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via het telefoonnummer 0118-553530. De mantelzorgwaardering moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden. Na deze periode is aanvragen niet meer mogelijk.

Als hulpvrager kun je de waardering aanvragen wanneer jouw mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geeft/geven. Wanneer je hulp ontvangt van meerdere mantelzorgers, mag dit aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf 4 jaar met een (psychische) beperking of chronische ziekte of hulpvragers die in een verpleeghuis zijn opgenomen, kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Met de waardering willen de drie gemeentes op Walcheren mantelzorgers bedanken voor de zorg die ze aan anderen geven.

Verschillen tussen gemeentes in 2021
De mantelzorgwaardering van de gemeente Middelburg en Veere blijft voor 2021 een bedrag van € 100. Het bedrag wordt gestort op de rekening van de hulpvrager. Deze kan dit naar eigen inzicht verdelen over zijn of haar mantelzorgers. De gemeente Vlissingen heeft dit jaar gekozen voor een bon van € 35 die besteed kan worden bij diverse Vlissingse ondernemers. Het bonnenboekje wordt naar de hulpvrager toegestuurd. Die kan het naar eigen inzicht verdelen over zijn of haar mantelzorgers.

Als de hulpvrager zelf niet in staat is om het aanvraagformulier (dat vanaf 1 februari online staat) in te vullen, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen. Bij een aanvraag van hulpvragers uit de gemeentes Middelburg en Veere moeten alle gegevens van de hulpvrager worden ingevuld, waaronder het IBAN-nummer. Houd die dus bij de hand tijdens het aanvragen. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk 28 mei contact met ons op.

Formulier avondklok
Download hier het formulier 'Eigen verklaring avondklok'.
Lees verder
Manteling heeft corona protocol
Nu de corona maatregelen zijn aangescherpt, worden bij Manteling de maatjescontacten aan strengere regels gebonden.
Lees verder
Een mooie herinnering
een fotoshoot met jonge mantelzorgers
Lees verder
2020, een bewogen jaar
2020, een jaar waarin alles anders liep dan we hadden bedacht van tevoren.
Lees verder

Lees ook...

Vrijwillig Coördinator Vriendendienst, iets voor jou?

Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren, heb je goede communicatieve vaardigheden, weet je op een respectvolle manier door te vragen en heb je affiniteit met mensen die die psychisch kwetsbaar zijn? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien zeker iets voor…

PEW (Platform Eenzaamheid Walcheren)

Eén tegen eenzaamheid

VPTZ

vrijwillige palliatieve terminale zorg

Vormen van waardering

mantelzorg waardering en dag van de mantelzorg

Bekijk hier meer nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top