skip to Main Content

Mantelzorgwaardering 2022

Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen kunnen jaarlijks van 1 februari tot en met 30 april de mantelzorgwaardering aanvragen.

Dit kan binnen de genoemde periode bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via het telefoonnummer 0118-553530. De mantelzorgwaardering moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden. Na deze periode is aanvragen niet meer mogelijk.

Als hulpvrager kun je de waardering aanvragen wanneer jouw mantelzorger(s) langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg geeft/geven. Wanneer je hulp ontvangt van meerdere mantelzorgers, mag dit aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf 4 jaar met een (psychische) beperking of chronische ziekte of hulpvragers die in een verpleeghuis zijn opgenomen, kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Met de waardering willen de drie gemeentes op Walcheren mantelzorgers bedanken voor de zorg die ze aan anderen geven.

Verschil tussen gemeentes in 2022
De mantelzorgwaardering van de gemeente Middelburg en Veere blijft voor 2022 een bedrag van € 100. Het bedrag wordt gestort op de rekening van de hulpvrager. Deze kan dit naar eigen inzicht verdelen over zijn of haar mantelzorgers. De gemeente Vlissingen heeft ook dit jaar gekozen voor bonnen met een totale waarde van €35 die besteed kunnen worden bij diverse ondernemers uit de gemeente Vlissingen. Het bonnenboekje wordt naar de hulpvrager toegestuurd. Die kan het naar eigen inzicht verdelen over zijn of haar mantelzorgers.

Als de hulpvrager zelf niet in staat is om het aanvraagformulier (dat vanaf 1 februari online staat) in te vullen, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen. Bij een aanvraag van hulpvragers uit de gemeentes Middelburg en Veere moeten alle gegevens van de hulpvrager worden ingevuld, waaronder het IBAN-nummer. Houd die dus bij de hand tijdens het aanvragen. Na vier weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk 28 mei contact met ons op.

Jaarverslag 2021 van Manteling nu online!
Neem kennis van het jaarverslag van Manteling 2021
Lees verder
Meedoen met MONUMENT activiteiten
Meedoen met MONUMENT activiteiten
Lees verder
Twintig jaar mantelzorgondersteuning
Conny verlaat Manteling
Lees verder

Lees ook...

Jaarverslag 2021 van Manteling nu online!

Neem kennis van het jaarverslag van Manteling 2021

Spreekuur Manteling in Infoplaza in de ZB

Inloopspreekuur Manteling op Infoplaza

Meer bekendheid voor jonge mantelzorgers

Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg

Hoe vol is jouw bordje?

Inzicht met Bordjevol

Bekijk hier meer nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top