skip to Main Content

Manteling is er voor jou

Manteling biedt hulp aan mantelzorgers, mensen met een ziekte of beperking, mensen met psychische problemen, eenzame mensen, mensen met dementie en mensen in de laatste fase van hun leven. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van leven van mensen die hulp vragen en van vrijwilligers die hulp bieden. Het team van Manteling helpt dit te realiseren.

Onze visie...

“Iedereen, ongeacht geloof, ras, leeftijd, geaardheid en afkomst, kan een beroep doen op Manteling. In de dienstverlening staan de uitgangspunten gelijkwaardigheid van de hulpbieder aan de hulpvrager, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal.  Samengevat: Manteling is er voor advies, ondersteuning of gewoon voor een gesprek van mens tot mens. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en hulpvragers.”

Bekijk hier een filmpje over Manteling, de collega’s vertellen wie we zijn, wat we doen en hoe we dat doen.

Hoe het begon
In 1995 is het Platform Vrijwillige Thuiszorg Walcheren opgericht, bestaande uit verschillende organisaties die de krachten hadden gebundeld met als doel de vrijwillige zorg zo goed mogelijk te organiseren en inhoud te geven. Sinds 1 januari 2002 heeft Manteling ook een steunpunt Mantelzorg. Op 1 januari 2008 is het Platform Vrijwillige Thuiszorg Walcheren opgeheven en is de Stichting Vrijwillige Zorg Walcheren opgericht. Twee jaar later kreeg deze stichting de korte, maar krachtige naam ‘Manteling’.

Winnaar Oranje Fonds Kroonappel
Op 16 mei 2013 ontving Manteling de Oranje Fonds Kroonappel uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ter gelegenheid van de troonswisseling werden de 3 mooiste en succesvolste sociale initiatieven van het Koninkrijk vereerd met een Oranje Fonds Kroonappel. Van de bijna 4.000 voordrachten koos een jury van Het Oranje Fonds Manteling als winnaar in de categorie Helpende Hand.

Manteling = mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Medewerkers aan het woord

“Een thuis-werkdag van Petra”
“En opeens zaten we allemaal thuis”
“Mantelzorgers kunnen bij ons langskomen met hun vragen”
“Voor elk probleem is er wel een oplossing”

Het team van Manteling
Mira Weber, directeur
Tanja Cijsouw, administratie, financiën, PR
Julia Wattel, administratie

Adriënne Borger, coördinator Vriendendienst en VPTZ-thuis, deskundigheidsbevordering
Meggie Drapers, mantelzorgondersteuning, coördinator Chronisch zieken en Gehandicapten, PR
Marleen van den Driest, coördinator Eenzaamheid, Netwerkcoaching en Vriendenkring
Annelies Eefting, coördinator St. Jans Hospice de Casembroot, Hospice Ter Reede en VPTZ-thuis, stagebegeleider, PR, externe advisering
Nicolette Kölker, mantelzorgondersteuning, coördinator Begeleiding- & Boodschappendienst en Telefonisten
Conny Prins, mantelzorgondersteuning, PR
Daphne van Goethem, coördinator Vriendendienst en Maatje voor Jou!
Petra de Visser, mantelzorgondersteuning, coördinator Dementie
Marcella de Vlieger, coördinator Hospice Ter Reede, PR

Ons bestuur
Thea Terlouw, voorzitter
Fer de Bruin, penningmeester
Ben van Belzen, secretaris
Krijn Hamelink, algemeen bestuurslid
Estherella van Klinken, algemeen bestuurslid

Documenten
Documenten zoals onze jaarverslagen, beleidsplannen, onze privacyverklaring en klachtenregeling, maar ook de nieuwsbrieven voor mantelzorgers en voor vrijwilligers kun je hier vinden.
Alle onderdelen van ons meest recente jaarverslag hebben we hier ondergebracht.

Enthousiast geworden? Mooi!

Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen. Soms helpt een gesprek je verder soms kan een praktische cursus uitkomst bieden. 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top