skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Themabijeenkomst ‘Troosten, hoe doe je dat?’

februari 15, 19:00 - 21:30

Themabijeenkomst ‘Troosten, hoe doe je dat?’

Datum: 15 februari 2022
Tijd: van 19.00 tot 21.30 uur
Locatie: ZB, Betje Wolf Auditorium (Kousteensedijk 7, Middelburg)

Manteling organiseert ieder jaar één of meerdere themabijeenkomsten. Tijdens de themabijeenkomst op 15 februari vertelt Willem Blokland (humanistisch raadsman) over verlies, rouw en troosten.

Verlies en verdriet staan dichtbij het leven; iedereen krijgt ermee te maken. Dat geldt voor onze hulpvragers maar ook voor mantelzorgers. Zij ervaren het verlies van hun gezondheid, hun vitaliteit, hun onafhankelijkheid. Van hun dromen, van een dierbare of van een belangrijk deel van zichzelf. Verdriet doet iets met een mens; iemand wordt verdrietig, wanhopig of somber. Soms weet iemand zich geen raad terwijl op een andere moment iemand dankbaar of hoopvol kan zijn.
Mensen met verdriet roepen onze compassie op. Want, hoe verwerk je een verlies? Hoe leef je verder met verdriet en rouw? Hoe verwerk je dit? En hoe kun jij de ander hiermee helpen? Wat kun je doen en wat kun je beter laten?
In deze themabijeenkomst wordt aandacht besteed aan verlies & rouw. Aan het verschijnsel van een spirituele/existentiële crisis en de weg daar uit. En aan wat je kunt doen en wat je eigenlijk moet vermijden om mensen op dit punt te helpen. Troosten vraagt om een eigen stijl. Vaak doe je dat intuïtief goed en op grond van je eigen levenservaringen. Toch is er menselijk en professioneel meer over te zeggen.
De bijeenkomst wordt verzorgd door Willem Blokland. Hij is als humanistisch raadsman verbonden aan het Huis voor Levensvragen Zeeland en werkte lange tijd in het UMC Utrecht in patiëntenzorg en onderwijs. In zijn werk ligt het accent op: existentiële coping, zingeving, veerkracht, aandacht & mindfulness, verlies & rouw, hoop & troost. Willem woont en werkt zowel in Amersfoort als in Zeeland.
Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor het stellen van vragen. Namens Manteling zal een coördinator deze avond aanwezig zijn. We hopen velen van jullie te verwelkomen!

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 1 februari via 0118 – 55 35 30 of via info@mantelingwalcheren.nl. (o.v.v. Themabijeenkomst Troosten en je contactgegevens).

Introductietraining kookvrijwilligers

Introductietraining voor nieuwe vrijwilligers van Manteling

Introductietraining

Introductietraining voor nieuwe vrijwilligers van Manteling

Vrijwilligersbijeenkomst Chronisch Zieken en Gehandicapten & Dementie

Een gezamenlijke bijeenkomst bedoeld voor de vrijwilligers van de doelgroepen Chronisch Zieken en Gehandicapten en Dementie. Elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer en de gelegenheid om ‘lief & leed’, een vraag of ervaringen te delen.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
februari 15
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

ZB Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland
+ Google Maps
Back To Top