skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verdiepingstraining Positieve Gezondheid

september 5, 09:30 - 15:30

Verdiepingstraining Positieve Gezondheid

Vier trainingen op 5, 8 & 14 september & 7 oktober
Tijd: 9.30 - 15.30 uur
Locatie: Wim Hofmanzaal, ZB Bibliotheek van Zeeland (Kousteensedijk 7, Middelburg)

Als vrijwilliger doe je om uiteenlopende redenen vrijwilligerswerk; het is dankbaar, zinvol, afwisselend of boeiend en leerzaam. Manteling wil je, naast de leerervaringen die je in de praktijk op doet, de mogelijkheid bieden om je verder te ontwikkelen en te bekwamen in het vrijwilligerswerk. Daarom organiseren wij ieder jaar een aantal verdiepingstrainingen. Dit jaar is het onderwerp Positieve Gezondheid.

Een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert
De kern van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid (uitgewerkt in zes dimensies) is focussen op wat iemand nog wel kan in plaats van op wat niet meer lukt. Mensen zijn namelijk niet hun aandoening. Maar in de zorg wordt er vaak nog wel zo gekeken. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe deze opgelost kunnen worden. Positieve gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op de ziekte maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Tijdens deze training maak je op een interactieve, speelse en laagdrempelige manier kennis met de inhoud van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. En hoe je dit actief in je eigen leven kan inzetten.  Ook gaat er gekeken worden hoe je het gedachtengoed eventueel mee kan nemen in je vrijwilligerswerk.  De training wordt gegeven door de Academie Zorgbelang Zeeland.

Praktische informatie
Deze eendaagse verdiepingstraining is voor alle vrijwilligers van Manteling.  De training duurt van 9.30 tot 15.30 uur en is inclusief koffie, thee en lunch.
Om iedereen de kans te geven aan de training deel te nemen, wordt de training op vier verschillende data gegeven. Er is een maximaal aantal deelnemers per dag, reageer dus tijdig!

Aanmelden
Aanmelden tot uiterlijk 10 augustus via info@mantelingwalcheren.nl of bel naar 0118 – 553530. Vermeld je naam en de datum van je voorkeur. Vrijwilligers die zich aanmelden, gaan akkoord met de annuleringsvoorwaarden van Manteling. 

Boeklezing voor vrijwilligers

Een boeklezing door Petra D’Huy over ‘Leven met een bipolaire gevoeligheid’.

Vrijwilligersdag

Meld je aan voor de vrijwilligersdag op dinsdag 4 oktober a.s.!

Introductietraining

Introductietraining voor nieuwe vrijwilligers van Manteling

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Gegevens

Datum:
september 5
Tijd:
09:30 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

ZB Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg, Nederland
+ Google Maps
Back To Top