skip to Main Content

Inleiding

en welkom in het jaarverslag 2020 van Manteling!

|||| 2020, EEN JAAR VAN FELXIBILITEIT EN VEERKRACHT 2.0

De woorden flexibiliteit en veerkracht hebben in 2020 een andere lading gekregen. Hadden we voorheen te maken met relatief kleine aanpassingen in werk of in privé omstandigheden, in 2020 is de hele samenleving op zijn kop gezet en veranderd door de pandemie COVID-19. De maatregelen om contact te beperken (en daarmee verspreiding van het virus tegen te gaan) legde het sociale leven van iedereen zo goed als stil. Dit had grote invloed op mantelzorgers, hulpvragers, vrijwilligers én op de medewerkers van Manteling.
Waar het beroep op de flexibiliteit en veerkracht van mantelzorgers altijd al groot was, werd dit vorig jaar aan alle kanten opgerekt. Vanuit Manteling hebben we er alles aan gedaan om mantelzorgers zo goed mogelijk te blijven ondersteunen in deze veranderde wereld. Sommige activiteiten konden niet doorgaan en daarvoor kwamen andere oplossingen in de plaats.

Ik ben trots op de creativiteit en de betrokkenheid van onze vrijwilligers en op de collega’s van Manteling omdat zij zich ook in coronatijd met passie en energie gezamenlijk blijven inzetten om te zorgen dat de rek er bij anderen niet uitgaat.

Mira Weber, directeur Manteling

|||| VANUIT HET BESTUUR

Helaas werd 2020 door de corona pandemie  een ander jaar dan we hadden voorzien. Door alle maatregelen en de lockdown kon een deel van geplande activiteiten niet doorgaan. Gelukkig kon er veel online en telefonisch opgepakt worden. Alle lof voor de medewerkers die al hun tijd en energie stopten in het zoeken naar oplossingen om toch zoveel mogelijk vrijwilligers, hulpvragers en mantelzorgers te kunnen begeleiden en ondersteunen.
Ook het bestuur heeft haar overleggen online voortgezet. Hierdoor konden alle overleggen doorgaan en heeft het beleid er niet onder geleden. Integendeel, in 2020 zijn we gestart met het verzamelen van informatie voor een nieuw meerjarenbeleidsplan voor Manteling. Zowel het bestuur als de medewerkers hebben in een Sterkte-Zwakte analyse (SWOT) ideeën gegeven voor de toekomst.
We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat je online en telefonisch ook verbindingen en een connectie kan maken met mensen. Dat is iets positiefs wat de corona pandemie ons geleerd heeft! 

Thea Terlouw, voorzitter bestuur van Manteling

Via onderstaande knop ‘terug naar het jaarverslag’ keert u weer terug naar de overige onderdelen van het Jaarverslag 2020.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top