skip to Main Content

Werk & Mantelzorg

Eén op de vijf werknemers is naast zijn werk ook mantelzorger. Om de combinatie mantelzorg en werk bespreekbaar te maken bij werkgevers en werkende mantelzorgers stopte ‘De Buzz on Tour’ op 19 juni in de gemeente Veere, Vlissingen en Middelburg.

In ‘de Buzz’ werden werkgevers en werkende mantelzorgers uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.
Vragen waren onder andere: Wat hebben werkende mantelzorgers nodig om de combinatie van werk en mantelzorg goed vol te houden? Wat levert het voor werkgevers op om een mantelzorgvriendelijke werkgever te zijn? Onder leiding van een gespreksleider van de landelijke Stichting ‘Werk&Mantelzorg’ ontstonden boeiende gesprekken.

Dat sommige werkgevers geen idee hadden of er onder de werknemers ook mantelzorgers waren, bleek uit de reacties tijdens het voorafgaande belrondje. Er valt op dit gebied voor zowel werkgevers als werknemers nog veel ‘winst’ te behalen.

‘Nee, wij hebben in ons bedrijf geen mantelzorgers’ (reactie van een werkgever met 3500 werknemers)
‘Mantelzorg? Daar hebben we het in ons bedrijf niet over. Dat is een privé zaak!’

Op aanvraag van WVO zorg en de Belastingdienst Middelburg gaf Manteling in company workshops over het thema ‘Werk en Mantelzorg’. Uit de workshops volgden een aantal individuele gesprekken en een traject met een mantelzorgmakelaar.

Om het vuurtje brandende te houden verscheen in oktober de eerste uitgave van de Werk & Mantelzorg nieuwsbrief door Manteling. Deze Nieuwsbrief die twee keer per jaar verschijnt, wordt verspreid onder werkgevers en andere belangstellenden.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top