skip to Main Content

Netwerk coaching

Een sociaal netwerk is voor iedereen van belang. Het zorgt voor een zelfredzaam leven en maakt de wereld groter. Voor aanspraak, gezelligheid, ondersteuning of hulp zijn we aangewezen op andere mensen.
Het is niet altijd vanzelfsprekend om een netwerk te hebben waarop je terug kunt vallen. Het ontbreken ervan kan leiden tot een sociaal isolement en/of eenzaamheid. Met de inzet van een vrijwillige netwerkcoach wordt iemand geholpen om de eigen contacten te versterken of uit te breiden.

Netwerkcoaches zijn vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om de hulpvrager te helpen het eigen netwerk te verstevigen of een nieuw netwerk op te bouwen. Dit doen zij door middel van begeleidingsgesprekken en de methodiek ‘Natuurlijk een netwerkcoach’. Het doorlopen van dit traject vergroot de kans op het ontmoeten van nieuwe mensen of het beter benutten van de huidige contacten.
In 2019 werd 41 keer aan Manteling gevraagd om zo’n vrijwillige netwerkcoach in te zetten.

Enkele ervaringen van deelnemers aan netwerkcoaching

“Door het netwerkcoachtraject is mijn leven in één jaar in positieve zin totaal veranderd; ik heb nu een eigen netwerk van verschillende mensen, ik voel me erbij horen en mijn zoon ziet mij weer lachen. Eén keer per week ga ik naar het taalcafé en ook het handwerken heb ik sinds mijn jonge jaren weer opgepakt, hierdoor ontmoet ik ook anderen in de Herberg. Ik heb me aangesloten bij een leesgroep in de bibliotheek, doe daarnaast aan fitness waardoor ik weer beter kan lopen. Ik durf nu met het openbaar vervoer te reizen waardoor ik mijn zus in Rotterdam kan bezoeken en ik heb ook een nieuwe vriendin ontmoet waar ik elke week mee afspreek voor een wandeling; we kletsen heel wat af”.

“De gesprekken met mijn netwerkcoach hebben mij zelfvertrouwen gegeven; ik voelde me begrepen en er werd echt naar mij geluisterd. Ik had dit nodig om de dingen die ik nu doe te durven aangaan”.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top