skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Inzet tijdens corona

In hospice Ter Reede en Sint Jans Hospice de Casembroot waren de afgelopen periode steeds vrijwilligers aan het werk. Hoe beleefden zij hun vrijwilligerswerk in coronatijd?

Zorgvrijwilliger Willy vertelt:
“Zojuist kwam ik thuis van een heel prettige avonddienst in Hospice Ter Reede. Ik vind het fijn dat ik dit werk -ondanks de coronamaatregelen- mag blijven doen. Het geeft een goed gevoel om iets voor de cliënten te mogen betekenen. In deze coronatijd zijn er minder vrijwilligers beschikbaar dan anders en ik doe nu ook geregeld een extra dienst in de ochtend. Naarmate de cliënten er langer zijn, krijg je een band met hen. Ze waarderen het enorm dat je er voor hen bent waardoor er een mooi contact ontstaat. Meestal ga ik met een dankbaar gevoel naar huis omdat ik, in alle eenvoud, dienstbaar en van nut mocht zijn. Ik doe dit werk nu al gedurende een aantal jaren en ik zou het niet graag willen missen. Natuurlijk ben je ook wel eens verdrietig als je merkt hoe moeilijk iemand het heeft en je hem of haar geen beterschap kunt schenken, maar tóch zijn ze altijd blij met onze aandacht en zorg en dáár doen we het voor!”

Kookvrijwilliger Ingrid vertelt:
“Het koken in het hospice is in deze tijd, omdat we allemaal afstand moeten houden, wel wat anders. Het koken blijft hetzelfde, maar het is aanzienlijk rustiger in het hospice en ook houd ik meer afstand tot de bewoners. Het is voor de bewoners een moeilijke tijd met minder bezoek. Daarom is het fijn om lekker te koken en ze op die manier een beetje te kunnen verwennen”.

Lijkt het vrijwilligerswerk in het hospice jou aantrekkelijk? Lijk dan op onze vacaturepagina, bel naar Manteling 0118- 553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl.

Inzet tijdens corona
vrijwilligers hospice
Mooie momenten in coronatijd
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
“Koffietijd! Een andere manier van vrijwilligerswerk “
Back To Top