skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

"Koffietijd! Een andere manier van vrijwilligerswerk."

Naast vrijwilligers die bij hulpvragers op bezoek gaan, heeft Manteling nu ook vier clubjes ‘Koffietijd’.

Hoe verlopen de ‘Koffietijd’ groepjes? Tijd om wat vragen te stellen aan ‘Koffietijd’-vrijwilligers Marijke en Geertje die allebei een groepje hulpvragers thuis ontvangen.

Hoe bevalt het om een groepje hulpvragers aan huis te krijgen? Geertje vertelt: “Het is echt verschrikkelijk leuk om zo’n groepje te ontvangen! De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is ongeveer 70 jaar. We merken dat ze veel steun en aanspraak hebben aan elkaar en lief en leed delen.” Marijke vult aan; “De band onderling is langzaam gegroeid. In mijn groepje was één van de deelnemers gevallen en hij moest tijdelijk revalideren in het Gasthuis. Toen hebben we met de deelnemers ons Koffietijd-groepje in het Gasthuis voortgezet. Dat gaf veel verbondenheid.”

Wat doen jullie behalve koffie drinken? “De mannen in mijn groepje vinden het heerlijk om met elkaar over allerlei onderwerpen te praten. Ze kijken er echt naar uit ” vertelt Marijke. “In mijn groepje worden bijvoorbeeld tijdschriften geruild” vertelt Geertje, “De één heeft wol nodig en de ander neemt dat dan weer mee. Ze delen allerlei belevenissen. Vaak  heeft iemand een grappig verhaal. Er wordt dan smakelijk  gelachen! Heerlijk is dat.”

Hebben jullie tips voor vrijwilligers die ook een groepje willen begeleiden? “Ieder groepje is natuurlijk anders. Ook als gastvrouw is het belangrijk je grenzen te bewaken” zeggen Marijke en Geertje. “We worden heel goed begeleid door Marleen. Dus als je het leuk vind, gewoon doen!”

Vind jij het ook leuk om een groepje ‘Koffietijd’ te begeleiden?
Meer informatie over nieuw te starten ‘Koffietijd-groepjes’ kun je krijgen bij Marleen. Bel Manteling 0118- 553530 of mail naar info@mantelingwalcheren.nl.

“Koffietijd! Een andere manier van vrijwilligerswerk “
vrijwilligers 'Koffietijd'
Mooie momenten in coronatijd
Inzet tijdens corona
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
Back To Top