skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

“Het verrijkt mijn leven”

Na zijn pensioen koos Henk heel bewust voor vrijwilligerswerk. “Ja, ik wilde echt iets voor een ander betekenen en zelf niet achter de geraniums belanden. Nou dat is gelukt. Ik ben iedere dag wel bezig.”

Henk support al drie jaar verschillende maatjes. Allemaal mensen die door ziekte in een isolement zijn beland. “Je bouwt echt een band op met elkaar. Ik vind dat zelf heel waardevol, dat is gewoon een soort vriendschap die ontstaat. Eén van mijn maatjes, die weinig familie had in de buurt, heb ik tot zijn overlijden bezocht. Dat was best heftig, maar het is ook zo dankbaar om te mogen doen. Daarnaast doe ik ook nog de ‘Begeleiding en Boodschappendienst’, ik word dan door de telefoniste af en toe opgeroepen om mensen naar bijvoorbeeld een artsenbezoek te rijden. Als het nodig is, ga ik ook mee naar het ziekenhuis om hen bij te staan. Ik doe het echt heel graag. Zeker het maatjeswerk, dat verrijkt mijn leven.”

Zoek jij ook naar een mooie invulling van je vrije tijd of wil je iets voor een ander betekenen? Klik hier voor onze vacaturepagina en bekijk alle mogelijkheden om vrijwilligerswerk bij Manteling te doen. Voel je welkom en meld je aan!

 

Dit verhaal is geschreven door Lifedesign in het kader van de campagne ‘ik support je’ in opdracht van Manteling.

“Ik doe het echt heel graag. Zeker het maatjeswerk, dat verrijkt mijn leven.”
vrijwilliger
Mooie momenten in coronatijd
Inzet tijdens corona
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
Back To Top