skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

“Van de cursus ‘Zorg de Baas’ heb ik veel geleerd en ik vond herkenning bij de andere deelnemers”

Al ongeveer 10 jaar zorg ik nu voor Anton, mijn man. Hij heeft Parkinson. De eerste jaren was de zorg nog niet zo zwaar, maar langzaam aan komt er steeds meer bij.

En ik word er ook niet jonger op. In de nieuwsbrief van Manteling las ik een stukje over de cursus ‘De Zorg de Baas’. Daar heb ik me, wel wat aarzelend, voor opgegeven. Ik ben meer een doener en niet zo’n prater en ik was bang dat alles heel ‘zwaar’ zou worden. Ook vond ik het best vervelend om in mijn eentje er naar toe te gaan. Maar achteraf ben ik heel blij dat ik gegaan was. Het was fijn om met mensen te praten die ook voor iemand zorgen.

Ook al is elke situatie anders, er zijn obstakels die voor iedereen hetzelfde zijn. Ik heb veel geleerd van de verhalen en oplossingen van andere deelnemers. En we hebben samen veel gelachen. Je zit daar met de goede verstaanders die maar een half woord nodig hebben. Het is goed om af en toe te relativeren waar je mee bezig bent. Dan wordt het niet zo zwaar en hou je de zorg langer vol. Dat we allemaal voor iemand zorgden, gaf gelijk een band. Met enkelen heb ik nu nog contact en dat doet goed.

“Van de cursus ‘Zorg de Baas’ heb ik veel geleerd en ik vond herkenning bij de andere deelnemers”
mantelzorger
Mooie momenten in coronatijd
Inzet tijdens corona
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
Back To Top