skip to Main Content
Direct aanmelden als vrijwilliger!
volg ons op:                        

Mooie momenten in coronatijd

Doordat de maatjescontacten in de afgelopen maanden niet fysiek konden plaatsvinden, ontstonden er andere vormen van contact. Een aantal ervaringen delen we graag met jullie.

Vrijwilliger Marijke en haar maatje hadden wekelijks een zwaaimomentje met elkaar. Het was fijn dat ze op deze manier toch nog op afstand contact met elkaar konden houden!

Er waren meer bijzondere activiteiten die vrijwilligers ondernamen om er toch te kunnen zijn voor hun maatje. Zo werd er heerlijk gekookt door vrijwillig coördinator Elly en neergezet op de stoep. Ook stuurde zij mooie kaartjes en maakte zij bloemstukjes om weg te geven.

Door andere (student)vrijwilligers werden er kaartjes geschreven en verstuurd. Het videobellen werd door velen ontdekt en ook werden er met elkaar online spelletjes gespeeld. Ondanks alle mooie en creatieve initiatieven die ontstonden in de afgelopen maanden, is het heel fijn dat vanaf 1 juni jl. de maatjescontacten weer fysiek zijn opgestart. Samen een wandeling maken, samen koffie drinken, elkaar in het ‘echt’ weer spreken is zoveel fijner! Natuurlijk moet er hierbij nog steeds rekening gehouden worden met alle maatregelen, maar we zijn blij dat er nu weer meer mogelijk is!

Mooie momenten in coronatijd
vrijwilligers
Inzet tijdens corona
“Inspelen op wat er komt, dat maakt het werk uitdagend. Daar hou ik van.”
“Ik wil iets betekenen voor mensen in de laatste levensfase”
“Koffietijd! Een andere manier van vrijwilligerswerk “
Back To Top